sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Uusia ruokia - Jauhelihapihvit ja kasvismuusi

Olen suuren suuri perunamuusin ystävä ja se on yksia asia jota kaipaan valtavasti. Tänään tehtiin sitten jauhelihapihvejä ilman mitään jauhoja (jauhelihaa, sipulia, kananmunaa, paprikaa, loraus kermaa ja nokare Koskenlaskijaa) ja sen kaveriksi väkertelin viimeksi kokeillusta kasvissosekeitosta vähänesteisemmän version, joka ajoi muusin virkaa.

Hyvin kypsäksi keitetyt kukka- ja parsakaalit sekä porkkanat ilman keitinvettä blenderistä läpi. Ystävääni Koskenlaskijaa makua antamaan ja siinäpä se, kukkaparsaporkkanamuusi oli valmis! Vähän perinteistä muusia juoksevampaa se oli, mutta syvällä lautasella ajoi asiansa täydellisesti. Niinpä lautaselta löytyi muusia, pihvejä ja iso kasa jääkaappikylmää kurkkua pilkottuna.

Ja voin kertoa, että ei tullu pätkääkään ikävä perunaversiota muusista. Se oli hyvää! Koko annos oli niiiin HYVÄÄ! Sitten väittävät, että painonhallinta on ankeeta, kun puputetaan vaan porkkanaa ja salaatinlehtiä. Höpön höpön, on makua ja on täyttävää.

VHH on mulle tuonut sen, että kun ei tule niitä valtavia heittelyjä verensokerissa, vaan ne pysyvät koko ajan tasasesti alhaalla, ei tule niitä väsymysaaltoja (jotka on tuttuja raskaan hiilihydraattipitoisen aterian jälkeen) eikä nälkäaaltoja. Yleensä huomaan pientä mahan murinaa ja ihmettelen kummallista onttoa tunnetta mahassa ja katson kelloa tajutakseni, että oho, pitäis muistaa syödä!

Huomaan, etten ramppaa jääkaapilla jatkuvasti. Ihan vaan avaamassa ovea ja nappaamassa jotain pientä suuhuni. Ja vartin päästä taas. Ja taas. Nyt sitä ei ole. Syön kun tuntuu siltä. Epätoivoisen nälän vallassa tulee ahmittua isoja annoksia, liian isoja annoksia, ja venytettyä vatsalaukkua äärimmilleen ja ensi kerralla sinne mahtuu taas vähän enemmän! Siinä missä ennen (Ennen?! Kaks viikkoa sitten...) söin aamulla jopa neljä ruisleipää tai ison lautasellisen puuroa ja pari leipää päälle, niin nyt muutama desi smoothieta riittää erinomaisesti.

Myös tämän päivän pihvit ja muusi -aterian koko oli huomattavasti pienempi, kuin mitä ennen. Pari pientä pihviä, kauhallinen muusia, iso kourallinen kurkkupaloja ja lasillinen maitoa ja mä olin aivan täynnä. Normaalisti on tullu syötyä lähes jopa tuplaten sama määrä.

Jonskun kokeilukeittiö kiittää ja kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti