keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Resepti: Kukkakaalimuusi

Oih, liki jo legendaarinen karppikorvike kaikkien (tai ainakin mun..) rakastamalle perunamuusille. Ja nyt kaikki kukkakaalikammoiset huomioikaa se, että mä en voi sietää keitettyä kukkakaalia. Raakana dipin kanssa menee ihan jees, mutta keitettynä yöööööök! MUTTA! Tämä muusi uppoaa meikäläiseen enemmän kuin hyvin! Halutessaan kukkakaalia voi vielä loiventaa laittamalla koko setistä 1/4 kesäkurpitsaa.

1 kukkakaali
(1 pieni kesäkurpitsa tarvittaessa)
Ruohosipulia
Koskenlaskijaa

Valmistus:

Keitä kukkakaali ja mahdollinen kesäkurpitsa pehmeäksi. Valuta vesi mahdollisimman hyvin pois, esimerkiksi siivilässä. Itse vielä kauhalla painelen vihannekset mahdollisimman vedettömiksi siivilässä. Sauvasekoitin toimii muussaukseen erittäin hyvin eikä maksa paljoa. Muussaa kukkakaali ja mahdollinen kesäkurpitsa kulhossa tai kattilassa.

Silppua mukaan kourallinen ruohosipulia ja ainakin puoli pakettia koskenlaskijaa. Kun juusto on sulanut (voi avittaa pitämällä kattilaa liedellä miedolla lämmöllä, muuten ehtii kuolemaan nälkään ennen kuin se on sulanut..) niin hurauta uudelleen sekottimella koko setti hienoksi mössöksi ja ei muuta kuin ääntä kohden!

Kaveriksi käy ihan samat jutut kuin perunamuusinkin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti