torstai 24. lokakuuta 2013

Uusi paras kaverini - vaaka!

Eikä nyt ole kyse siitä punnituslaitteesta, joka kertoo mun itseni senhetkisen elopainon. On kyse siitä, etten ole koskaan ennen käyttänyt ruoanlaitossa näin paljoa punnittavia raaka-aineita. HeVi -osastolla vietän nykyään kaikista eniten aikaa verrattuna muihin, ennen tilanne oli vallan eri.

Jotain tän tuoreen ravinnon tuntemuksesta kertoo se, että kun tossa ensimmäisen kerran lähdin hakemaan kaupasta kesäkurpitsaa jouduin ensin Googlaamaan sen. Ai saatana, mä en tienny miltä näyttää kesäkurpitsa... Mutta onneks oli älypuhelin ja netti taskussa, kuinka noloa olis ollu mennä kysymään et anteeks hei, minkälainen on kesäkurpitsa? Tarviin semmosen mutten tiedä miltä se näyttää. No hyvä!

Ja vasta tällä viikolla maistoin ensimmäistä kertaa elämässäni avokadoa. Ilokseni tykkäsin siitä sellasenaan ja tänään jopa ihan itse ostin niitä. Mua on se kiinnostanu jo aikasemmin, mutta en uskaltanu ostaa niitä, kun tiennyt mimmonen on oikeanlainen avokado. Olisin kuitenkin ostanu jonkun mädän homekasan.

Kokeilukeittiö teki tänään turkkilaisesta jogurtista, banaanista, vadelmasta ja avokadosta pirtelön ja se oli aika vallan tosi hyvää! Samettista herkkua, jonka maltoin säästää itselleni huomiseksi aamupalaksi.

Eilen kokeilukeittiössä tehtiin lihapullia lampaan jauhelihasta. Mulle kun possusta, naudasta ja broiskusta tulee aina niin kovin paha mieli niin on pakko kokeilla näitä edes himpunverran vähemmän surullisia vaihtoehtoja. Kun kuitenkin lihasta tykkään.

Ensimmäinen setti valmistui uunissa, mutta niiden ongelmaksi tuli turha kuivuminen. Niinpä tempasin paistinpannun esiin ja heitin alle reilun nokareen oikeaa voita. Ja hitsi ne oli hyviä! Talon mieshenkilö nurisi, ettei tykkää lampaasta, mutta sehän ei mua häiritse. Kaveriksi veivasin tottakai kasvismuusin ja nautin.

Mikähän mun seuraava aluevaltaus sitten olis?

1 kommentti:

  1. Ite pyöräytin peuran jauhelihasta piffejä. Äiskä sanoi et nakkaa sikanautaa sekaan, koska peura on aika rasvatonta. Uunituksen jälkeen oli aika runsaasti tirissyt rasvaa piffeistä, joten taidan seuraavan satsin pyöräyttää uhkarohkeesti ilman sikanautaa. Mut kyl toi riista on maistuvaa, jos sitä jostain saa käsiinsä! =)

    VastaaPoista