torstai 7. marraskuuta 2013

Seitiä ja muusia


Tänään vuorossa oli vanhaa tuttua kasvismuusia ja kaverina vielä enemmän vanhaa kunnon, etenkin koulusta tuttua, mantelikalaa! Laitoin seitipalat sulamaan vuokaan, kesäkurpitsat ja kukkakaalit kiehumaan ja kastikkeen tekoon. Kastikkeesta tuli ehkä maailman yksinkertaisin. Lämpimälle pannulle kermaa (siis oikeeta kermaa, ei ruokakermaa) ja reilusti mausteita. Käytin pippuria, suolaa, sitruunapippuria ja pari pientä nokaretta Koskenlaskijaa ja tottakai mantelilastuja. Pienen keittelyn jälkeen kaadoin seoksen vuokaan kalojen päälle ja vuoka uuniin.

Kaloja odotellessa veivasin muusin. Ajattelin kesken paistamisen lisätä mantelilastuja kalojen pinnalle, kun alkoi tapahtumaan. Vuokaa kannatellut ritilä rämähti alas ja näin sieluni silmin koko paistoksen pitkin uunin pohjaa. Onneksi sinne läikkyi vain pieni määrä kermaa, mutta se savun määrä oli ihan mieletöntä! Ripottelin sitten ne mantelilastut pinnalle ja tökkäsin vielä hetkeksi uuniin.


Kaikenkaikkiaan vuoka oli noin 200 asteessa 15-20min. Ja siitä tuli itseasiassa ihan valtavan hyvää! Olisin voinu lapata naamariin melkeinpä pelkästään tota kastiketta, sen verran oikein annostellut mausteet siihen tuli. Nam! Ja lopputulos kokonaisuudessaan näytti tältä:


Sen verran tolkuton määrä tuli taas ruokaa tehtyä, että riittää huomenna kivasti töihinkin evääksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti