maanantai 11. marraskuuta 2013

Viikkopunnitus 11.11.2013

Viime viikkopunnitukessahan oli pientä pettymystä ilmassa, kun paino oli tippunut vain -0,2kg. Mutta samaan hengenvetoon uhosin myös tietäväni mistä se johtuu ja röyhistelin ryhtiliikkeellä. Että seuraavaan punnitukseen sitten tippuu taas perkele!

No niinhän se tippu, viime viikolla se oli 85,3kg ja tänään tasan kilon vähemmän, eli 84,3kg. Toki viime viikolla myös kalorikulutus on ollu normaalia korkeempi, joten se aivan varmasti osaltaan vaikuttaa. Mutta söin myös hyvin paljon eri tavalla kuin aikaisempana viikkona (ts. vähemmän hiilareita, ylläri).

Eräs ihminen mun VHH:sta sano, että ihmisen pitää saada hiilihydraattia, että muuten ei jaksa. Että se on ihmisen tärkeimpiä polttoaineita. Tosta kommentista tietää aina, että kyseessä on ihminen joka ei ole koskaan vähähiilihydraattista kokeillut.

Koska ilman (huonoja) hiilareita sitä vasta jaksaakin! Blogin julkasemisen ja blogilistalle lisäämisen jälkeen lukukertoja tulee päivässä satoja, mutta varmaan jo viikossa ainakin puolet niistä kyllästyy tähän hehkuttamiseen. Koska mulla vaan on niin hyvä olo!

Jossain kohti karppaus ja vhh on tuntuneet tulevan eri käsitteiksi. Karppauksen moni (tai siis minä) mieltää enemmän Atkinsin dieetiksi, josta en ole koskaan lukenut yhtään kirjaa, mutta yksi dokumentti telkkarista jäi mieleen, kun mässäiltiin pekonilla ja muulla. En siis siitä tiedä sen enempää, mutta sellanen mielikuva siitä on jäänyt.

Mun isoimmat farkut, jotka ei
pahimmillaan mahtunu ollenkaan
päälle. :)
Ja vhh on mulle enemmän sitä, mistä uusi paras ystäväni, lääkäri Antti Heikkilä puhuu. Puhtaammasta, vähemmän käsitellystä ja luonnollisesta ravinnosta. Kasviksia, hedelmiä, proteiineja ja tottakai niitä eläinrasvoja. Hyvää ja maistuvaa ruokaa. Ja Heikkilä kirjoittaa kirjassaan Ravinto&Terveys, että aivosolut ovat ihmisen kehon ainoat solut, jotka käyttävät sokeria ravinnokseen. Ja sen ravinnon aivosoluille valmistaa maksa. Kaikkien aikojen luotettavin tietolähde Wikipedia vahvistaa tämän.

Vaikka enhän mäkään nollasokereilla vedä, eikä vhh:ssa niin ole tarkoituskaan. Hedelmistä, marjoista ja osasta kasviksistakin saa hiilihydraattia. Ja niitä tulee syötyä paljon. Mutta se hh:n laatu ja määrä on vähän eri tasoa kuin vaikkapa leivässä, perunassa, pastassa tai riisissä.

Jos Herra Hiilihydraatti on niin välttämätön ihmiselle, niin minkä takia sen poisjättämisestä tulee näin hyvä olo? Minkä takia sen saannin rajottamisella voidaan päästä eroon ylipainosta? Erilaisten "sairauksien" lääkityksistä? Jos paljon eläinrasvoja käyttävän ihmisen veren rasva-arvot ovat priimaa, niin miten se voi olla väärin? Miten mun koirat selvii hengissä, vaikkei ne syö hiilihydraatteja käytännössä lainkaan?

Kuinka siistiä, mulla tippu paino viikossa kilon ja mä oon taas yhen pikkuruisen askeleen lähempänä niitä ihania farkkuja, joihin en ole mahtunut ikuisuuksiin! Nyt vähän kermarahkaa ja omenasosetta naamariin ja kohti työpaikkaa!

Aivan huippua alkavaa viikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti