perjantai 27. joulukuuta 2013

Kuukauden kaalisoppadieetti alkaa

No höpö höpö, leikkihän minä vaan lasken. ;) En syö kaalisoppaa edes leikilläni, saati että imuroisin sitä laihdutusmielessä päivästä toiseen. Hyi suatana.

Lupa palata arkeen tuntuu itseasiassa aika ihanalta. Helpottavaa päästä nojaamaan takasin tuttuihin rutiineihin ja antamaan tälle ilmapallon lailla jouluna turvonneelle mahalle kyytiä. Tänään oli vielä lipsahtelua ilmassa, kun oli varsin stressaava päivä töissä ja eräs asiakas vielä toi laatikollisen joulutorttuja nenän eteen! Yksi ja kaksi joulutorttua siitä lipsahti suupielestä alas, mutta pistetään vielä joulun piikkiin. ;)

Tammikuu ja ylipäänsä uusi alkava vuosi on tunnetusti suurten lupausten aikaa ja iso osa niistä koskee laihtumista ja rantakuntoa. Muutama onneton tupakoitsija stumppaa uhmakkaana röökit ja illalla hämärän tullen ne kaivellaan vapisevin käsin takasin esiin. Pullahiiret uhoavat vähintään loppuelämän herkkulakolla mutta hups oho kun koitti lauantai ja virallinen karkkipäivä!

Mä en uhoa tai lupaile mitään. Oman lupaukseni itselleni olen jo tehnyt eikä se vaatinut vaihtuvaa vuotta tai muutakaan suurta tapahtumaa. Aina on hyvä päivä ottaa uusi suunta oman paremman voinnin suhteen. Suoritanko luvattomia ja luvallisia retkahduksia jatkossakin? Aivan varmasti. Palaanko silti takaisin mulle itselleni parhaiten sopivalle tielle? Aivan yhtä varmasti.

Tieto vakaudesta vähentää stressiä. Elämässä on niin paljon muitakin aiheita mistä ottaa murhetta ja on helpottavaa, kun hiljalleen stressi liittyen ruokaan alkaa helpottamaan. Kaikkea syömistä ei tarvitse miettiä, suunnitella ja harkita vaan se alkaa pikkuhiljaa tulemaan enemmän selkärangasta. Ja mä tunnetusti tykkään kovasti rutiineista.

Nyt sen verran pitäis rykästä selkää suoraks, että muutamaks päiväks vetäis tiukasti hiilarit alas. Sillä saa nopeasti nää jouluna kertyneet nesteet pois ja mahan voinnin paremmaksi. Kyllä tää tästä taas helpottaa, kaikki avaimet siihen on ihan mun omissa kätösissä. :)

P.S. Mitä siihen kaalisoppadieettiin tulee, niin mun "dieettieväät" näyttääkin tältä:

Juustoleipästen ohjeella tehty pohja ilman leivinjauhetta. Täytteinä kaikkea
mitä jääkaapista ja pakastimesta sattui löytymään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti