tiistai 3. joulukuuta 2013

Maailman paras korvike leivälle!

Suurena leivän ystävänä olen hieman haikaillut leivän perään. Tänä aamuna sitten päätin kokeilla Juustoleipäsiä. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Tein muuten samalla ohjeella, mutta laitoin mantelijauhetta vain reilun desin ja melkein kolme desiä juustoa. Käytin kermajuustoa, koska en ole suuri voimakkaan makuisten juustojen ystävä. Ja niitä kumisia edameita ja muita ei jaksa syödä hullukaan.

Lätkin säälittävän näköiset pallerot pellille ja pistin uuniin. Hetken päästä kipaisin kurkkaamaan pieniä kasoja, mutta oho ja kappas, ne olivat levinneet valtaviksi erehdyttävästi leipää muistuttaviksi lätyiksi! Paistoin kauniin värisiksi leipäset ja otin pois uunista. Käänsin sen tasaisen alapinnan ylöspäin ja latasin siihen päällisiä samaan tapaan kuin tavisleivällekin.

Ja herttinen se oli hyyvääää! Iltapalaksi veivasin myös hyvin epäileväsen mieshenkilönkin maistettavaksi saman setin. Kaveriksi mukillinen teetä ja oih, ihan vanha kunnon iltapalapläjäys oli kasassa! Suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan! Näitähän voi helposti veivata valmiiksi isomman kasan ja laittaa pakastimeen. Ongelmaksi kun välillä tahtoo muodostua kovan nälän yllättäessä ruoan pikainen saanti, koska monet jutut pitää valmistaa. Näistä saa oivan hätävaran pakastelokeroon.

Taidanpa kokeilla huomenna voiko näitä pistää paahtimeen...

2 kommenttia:

 1. Ois kiva nähdä sun ruokapäiväkirjaa vaikkapa yhdeltä, muutamalta päivältä? :)
  Noi leipäset on hyviä, oon myös joskus testannut!

  Perustin vasta oman blogini sinun blogisi inspiroimana ;)

  ps. Sulla taitaa puuttua yksi ykkönen tuolta painokehityksen viimeisestä päivämäärästä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämmönen toive saada toteutumaan. :)

   Aivan huippua ja mahtavaa kuulla, liityinkin heti lukijaksi sun blogiin! Ja kiitos huomautuksesta, aivot ei ole olleet mukana... ;D

   Poista