perjantai 10. tammikuuta 2014

Helppo juustoleipästen ohje

Olen kehittänyt nyt kokonaan uuden tavan veivata juustoleipäsiä. Teen niitä meinaan aina koko pellillisen kerralla! Enkä siis meinaa, että niitä kasoja koko pelti täyteen, vaan ihan koko pellin kokonen leipänen. Tähän tulee alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna vähemmän mantelijauhetta ja enemmän juustoa.

Juustoleipänen kokoa uunipelti:

10 kananmunaa
10-12 dl juustoraastetta
5-6 dl mantelijauhetta
2-4 tl leivinjauhetta

Kaada hyvin sekotettu mössö pellille, levitä vähän ja uuniin 200C kunnes näyttää kivan kullanruskealta. Sitten vaan leikellä sopiviin paloihin ja siitä vielä pituussuuntaan puoliksi ja valmis! Parasta!

2 kommenttia:

 1. Löysin sattumalta blogisi kun etsin bloggaajia jotka kirjoittavat vhh-ruokavaliosta. Joka ilta käyn katsomassa blogisi, että onko tullut mitään uutta kirjoitusta päivän aikana. Aivan mahtava blogi sulla. Olen itse myös vhh-ruokavaliolla ja olen tehnyt myös noita juustoleipiä, hyviä nams. Montako pussia ja minkä kokoisia sulla menee juustoraastetta tohon pellillisen ohjeeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! :)

   Mä raastan juuston aina ite, joten en oikein osaa sanoa kuinka paljon sitä menee grammamäärissä. Silleen hyvin rennolla ranteella mittailen noi desitkin. :)

   Poista