perjantai 3. tammikuuta 2014

Hyvä päänsärky

Ei, otsikko ei sisältänyt tippaakaan sarkasmia. On olemassa sellainen käsite kuin hyvä päänsärky. Olen oppinut sen niinä muutamina kertoina kun on alotettu skarppaamaan hiilaripainotteisen ruokavalion jäljiltä. 

Tiedän etten ole ainoa jolle näin käy, koska kun radikaalisti rykäsee hiilarit alas niin muutaman päivän olo on hirveä. Olo on nuutunut, nälkäinen, tekee mieli syödä kaikkea ja ihanmitävaan, väsyttää, kiukuttaa ja sitten on se päänsärky. Mulla se ei ole ollut koskaan semmonen lamauttava megahedari, se on semmosta koko pään kattavaa ärsyttävää jomottelua. Ilmeisesti keho käy läpi niin radikaaleja muutoksia sillon ja ei hyvällä tahdollakaan voi sanoa olon olevan mitenkään kehuttava. 

Mutta. MUTTA! Kun vaan puree hammasta ja vastustaa mielitekoja, juo reilusti vettä ja luottaa kokeneempiin kun ne vannoo, että se menee ohi niin se ihan oikeesti menee ohi. Jollain kestää päivän, jollain viikon, mä asetun siihen väliin muutaman päivän jomottelevalla päällä. Mutta kun se menee ohi niin olo on kuin superihmisellä. Ainakin jos VHH toteutetaan oikein.

Ruoan ja herkkujen holtiton himo katoaa hiljalleen, olo tuntuu energisemmältä, raastava näläntunne katoaa ja joutuu alkaa muistuttelemaan itseään syömään, muuten se herkästi unohtuu. Tämä postaus juontaa juurensa siihen, että joulun ja uudenvuoden aikaan harjotettu ruokalusmuilu kostautuu nyt arjen palatessa. Nyt on toista päivää päällä se haamuileva päänsärky, mutta suhtaudun siihen ilolla. Koska tiedän, että kohta helpottaa ja kroppa pääsee takasin balanssiin!

Parin viikon nestekertymästä kertonee jotain se, että kahdessa vuorokaudessa melkein -2kg kadonnut painosta, kun rykäsin hiilareita alas. Että mikä turvotus?

4 kommenttia:

 1. Tuttu tunne, minullakin ollut päänsärkyä ja jomotusta maanantaista asti, kun aloitin hiilareiden vähentämisen ruokavaliostani. Pikkusen nyt helpottanut, mutta tuntuu vielä. Pari kiloa nesteitä ja turvotusta nyt lähtenyt, tavoitteena vielä viisi lisää. Sitten mahdun taas vaatteisiini ja inhottavat vatsamakkarani toivon mukaan sitten pienentyneet. Onnea ja vahvuutta sinulle viimeisten kilojen ja senttien karistamiseen! Saan kovasti inspiraatiota omaankin projektiini!

  T. Sanna K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä myös sulle ja iso kiitos ihan huippukivasta kommentista! :)

   Poista
 2. Sä oot ihan huippu kirjoittamaan! Muutenkin mielenkiintoinen blogi, pääsi heti lukulistalle. Sä oot päässyt jo niin pitkälle, että tuut kyllä tolla asenteella pääsemään ihan maaliin asti. Perässä tullaan. :)

  VastaaPoista