keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Salaattia kuvan kera

Aamusta iltapäivään vedin smoothien voimalla. Kotimatkalla olo oli heikohko ja tajusin olevani kiireellisessä ravinnon tarpeessa. Niinpä kipaisin kaupan kautta ja kotona veivasin salaatin.

Tein kerrankin salaattia silleen mun keskivertoon nähden aika pitkän kaavan mukaan. Yleensä mun salaatteihin tulee tomaattia ja kurkkua. Ja ehkä joskus itse salaattia. Lisäki salaattijuustoja/fetaa, en tiedä mitä eroa niillä on. Nyt tuli jääsalaattia, rucolaa, tomaattia, kurkkua, punasipulia ja salaattijuustoa. Kaveriksi lautasen reunalle tiensä löysi myös pari keitettyä kananmunaa (yritän aina valita mahdollisimman onnellisien kanojen munia, sitä omaa kanalaa odotellessa...) sekä avokado.


Kuvassa lautanen on kokoa leipälautanen. Oliskohan 17cm halkasija. Eli määrä ei sinänsä ole mitään päätä huimaava, mutta viimeset haarukalliset jouduin syömään melkein väkisin. Mutta osittain siihen vhh:n laihduttava teho perustuu. Kun hillittömät nälkäaallot ja verensokerin heittelyiden tuoma pakko syödä jatkuvasti katoaa, niin näläntunnetta ei samalla tavalla tule, jolloin annoskokokin yleensä luonnostaan pienenee. 

Avokadolla, juustoilla ja kananmunalla sai tähän settiin hyvin sitä täyttävyyttä. Eli energiaa ja protskua. Kyytipojaksi tempasin melkein litran kuplavettä. Sain joululahjaksi SodaStreamin ja se on ehdottomasti yksi parhaista lahjoista ikinä! On meinaan ollu käyttöä. Mullahan on vähän paha tapa juoda liian vähän vettä. Koska jos pelkkä vesi nyt ei suoranaisesti ole pahaa niin ei se nyt kovin maistuvaakaan ole. Ja pullotettua kuplavettä ei aina muista ostaa tarpeeksi ja se loppu on aina väljähtänyttä.

Mutta ei enää! Tään on kuin suoraan jostain tv-mainoksesta, mutta toi on oikeesti maailman paras. Aina on jääkaapissa pullollinen vettä kunnon kuplilla ja jos ei ole niin SHHHH SHHHH SHHHH ja taas löytyy kuplia! Mä rakastan tota laitetta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti