lauantai 22. helmikuuta 2014

Vähemmän kiellettyjä herkkuja

Kaikista herkuista ei tietenkään tarvitse koskaan luopua. Mutta ne herkut, jotka ennen on kuuluneet "karkkipäivään" (ja vähän kaikkiin muihinkin päiviin..) tuovat nykyään mulle vaan todella huonon olon. Kuten sipsit tai maitosuklaa, niistä maha kipuilee ja pää meinaa räjähtää säryn takia.

Tarjoan taas ilmaista mainostilaa pyytämättä, koska vaikka moni jo varmasti tämän kaupan tietää, niin mulle Punnitse&Säästä on varsin uusi tuttavuus. Sipsit olen vaihtanut tässä kaupassa myytäviin välimeren cashewpähkinöihin. Ne on ihan superhyviä! Hiilihydraattia on yli puolet vähemmän, kuin keskimäärin perunalastuissa ja pähkinöistä mulla ei tule vatsa kipeäksi, toisin kuin perunasta.

Karkit saa korvattua tuon kyseisen kaupan kuivatuilla hedelmillä. Tänään ostin pakastekuivattuja mansikkasiivuja. Menevät naposteltavana sellasenaan, mutta ajattelin kokeilla niitä kermarahkan ja omppusoseen kanssa. 

Eivät nämäkään ole karppinaposteltavia, mutta jo tässä tekee ison valinnan. Näistä ei tule henkisesti eikä varsinkaan fyysisesti paha olo. Ja toisekseen pähkinöissä on paljon hyvin ravinteita, joista perunalla ei ole tietoakaan. Tässä on mun yksi iso pieni valinta. :)

1 kommentti: