torstai 20. maaliskuuta 2014

Diabetes-raivoa

Äsken maikkarin uutisissa ylpeänä kertoiltiin uusista hienommista ja paremmista diabeteslääkityksistä. Haastateltiin kahta kakkostyypin diabetesta sairastavaa rouvaa, jotka molemmat olivat tottakai lihavia. Ja tais siellä ruokalautasella vilahtaa leipääkin!

Samaan aikaan tuhannet loppuiän lääkityksille määrätyt ihmiset on voineet luopua kokonaan lääkkeistään. Oho ja kappas - VÄHÄHIILIHYDRAATTISELLA RUOKAVALIOLLA! Ja tuolla noi reppanat telkkarissa asti kertovat kuinka pitää vahdata syömisiään ja verensokeria ja paljon niitä pieniä välipaloja ja lässynlää.

Ei kun niitä lääkkeitä vaan. Miksi sitä näille rouvillekaan kukaan viitsisi kertoa, että mikäli ei kroppaan ahdeta sokereita, ei tarvita insuliinia, ei ole ongelmaa, ei tarvita lääkkeitä. Uutisessa puhuttiin diabetesgeeneistä ja sen semmosesta johon mä uskon ihan yhtä paljon kuin lihavuusgeeniin. Ravinto täällä on päin persettä, ei geenit. Vaikka onhan niitä helppo syyttää, kun en mä tälle lihavuudelleni mitään voi, mun vanhemmatkin on lihavia, ne on nää geenit.

En ota nyt kantaa siihen "oikeaan" diabetekseen, koska se on vähän eri asia kuin tää "kakkostyypin" diabetes. Jälkimmäinen hankitaan itse syömällä ja juomalla huonosti. Se ei ole ainoastaan todella lihavien sairaus vaan sen saa hankittua pienemmälläkin vaivalla.

Mun tekis niin mieli lyödä noita kaikkia Antti Heikkilän kirjalla päähän, että herätkää nyt perkeleen tampiot! Onneksi uutisen lopuksi kerrottiin takuuvarma keino siihen miten diabetes vältetään: "Runsaasti liikuntaa ja paino täytyy pitää kurissa." Että sillä tavalla.

Voi hyvänen aika mitä paskaa.

4 kommenttia:

 1. En käsitä miksei Suomessa(kin) vois kuulua iha johki virallisiin suosituksiin kakkostyypin diapetekseen hoitoon VHH-ruokavalio.. Säästyis ihmiset monilta ongelmilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi että ruokavaliohoidolla ei tehtäis tarpeeks rahaa kuten lääketeollisuudella tehdään. Toisekseen "muutamat yksittäiset" potilaskertomukset eivät ole tarpeeksi tieteellistä näyttöä ruokavaliohoidon suosittelun ja tutkimisen tueksi. ;)

   Poista
 2. No niimpä niin. Ahnetta porukkaa. Siinä pitäis jo useemman ihmisen alkaa ite ottaa vähän vastuuta omasta terveydestään ja etsiä sitä tietoa, eikä vaan ottaa sitä ns. helppoo ratkaisuu, eli pilleriä naamariin ja jatketaan sillä samalla epäterveellisellä linjalla. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monelle lääkärin sana on laki eikä muusta tiedetä tai haluta tietää. Aika moni jo tietää vhh:n käytöstä diabeteksen "hoidossa", mutta koska lääkäri sanoo niin ja näin sitä ei aleta uhmaamaan. Varsinkin, kun aika monelta lääkäriltä saa suorastaan kuolemantuomion, jos kertoo noudattavansa vähähiilihydraattista.

   Poista