perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kauppakassi ja karjalanpaisti

Vapaapäivän kunniaksi heräsin tänään klo 5.50. Loikoilin sängyssä kuitenkin ainakin seittemään asti. Koirien kanssa nautiskeltiin aamuauringosta 45 minuutin lenkin muodossa. Sen jälkeen - uskokaa tai älkää - menin salille! 

Viikkojen, viikkojen ja taas viikkojen tauko sai päätöksen ja löysin itseni salilta! Löysin jonkun ikivanhan kaksjakosen ohjelman jotka on erikseen etu- ja takakropalle. Niistä valitsin takapuolen ja tein muuten täysillä. Puuskuttaen puskin hikeä pintaan ja lihakset täristen kuritin itseäni. Siihen päälle arc trainerilla 20 min silleen semirankasti.

Salilta kaupan kautta kotiin ja kokeilemaan ensimmäistä kertaa elämässäni karjalanpaistia. Toki pienellä twistillä perinteiseen verraten korvaamalla osan vedestä kermalla. Lyhyesti kerrottuna noudatin löytämääni ohjetta näin:

- Kannelliseen uunivuokaan muutama desi vettä ja heti uuniin, joka laitetaan lämpenemään 250 asteeseen
- Lihojen paisto kuumalla pannulla voissa pikaisesti, että pinta otti vähän väriä (tähän väliin olis kuulunu myös sipulit, mutta unohdin ostaa ne..)
- Kun uuni on lämmennyt, lihat ja mausteet vuokaan. Mausteina käytin kaikkea mitä hyllystä käteen osu, kuten yrttisuolaa, chiliä, mustapippuria, jne.
- Noin 20 min edelleen 250 astetta jonka jälkeen lasku 150 asteeseen, näin 2h.
- Tämän jälkeen otin osan vedestä pois ja laitoin purkin kermaa kaveriksi. Mausteita meni ensimmäisellä kierroksella niin överisti, että veden vaihto kermaan loivensi mausteisuutta ja maku oli täydellinen!
- Takaisin uuniin vielä noin tunniksi
- Valmis!
 

Oli tarkoitus yllättää J paistilla, kukkakaalimuusilla ja salaatilla, mutta joudunkin vielä illaksi töihin niin illalla sitten vasta. Paisti ja salaatti on kuitenkin jo valmiina niin ei tarvi kuin muusi veivata ja pääsee heti syömään. Salaattia vedin ruoaksi nyt päivällä ja smoothieta kaveriksi.Kauppakassista löytyi tänään tomaattia, salaattisekotusta, ruohosipulia, salaattia, salaattijuustoa, kukkakaalia, paistilihoja, kermaa, koskenlaskijaa ja kurkkua. Ja koska en harrasta kauppalistoja niin unohtui sipuli ja avokado. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti