maanantai 31. maaliskuuta 2014

Mikä riittää?

Blogin nimi on Miinus kolmekymmentä. Siitä voidaan päätellä, että on tavoite ottaa jostain kolmekymmentä jotain pois jostain. Tässä tapauksessa tietenkin kolmekymmentä kiloa pois kropasta. Nova esitti kysymyksen:

"Jos et pääsekään numerollisesti asettamaasi tulokseen eli -30 kg, mutta huomaat vaikka -28 kg kohdalla, että olo on huippu, näytät upealta ja homma toimii, riittääkö se. Vai puristatko vielä pari kiloa pois?"


Mä en osaa vastata tähän vielä. Verrattuna johonkin superdieettiin mun projekti on aika erilainen. Mulla ei esimerkiks ole aikarajaa tai hirveetä kiihkoa nimenomaan laihduttaa. Laihdutus on muutenkin aika kirosanaa muistuttava sana ja en ole osannut käyttää sitä oman projektini yhteydessä. Tämä on projekti, matka ja muutos. Ei kuuri tai dieetti. Sana laihdutuskuuri maistuu suussa suorastaan paskalta!

Vhh:n yksi ongelmista ja samalla rikkauksista on se, että vaikka rasvaa palaa niin välttämättä vaaka ei juurikaan kauheesti heilahtele mihinkään suuntaan. Tilalle muodostuu herkemmin lihasta ja tapahtuu täten sitä semmosta kiinteytymistä. Kehonkoostumusmittaus olis ehkä ainoa oikea keino hankkia numeerista tietoa tapahtuneista muutoksista.

Saan toivottavasti myös itseni nyt taas innostumaan paremmin lenkkeilystä ja etenkin kuntosalista. Tänään ja perjantaina ihan hämmästyin miten hyvin tätä kroppaa pystyy nykyään käyttämään! Voi esimerkiksi kyykätä ihan reippaasti tuntematta itseään kömpelöksi. Tai voi kumartua ilman että tarvitsee tuntea itseinhoa kun läskimaha puristuu reisien ja yläkropan väliin. Mun keho pystyy ja haluaa tehdä!

Mikäli se urheilullisempi minä todella nyt pääsee ohjaksiin niin oletettavasti lihaksen määrä tulee lisääntymään. Koska kun mä menen salille niin siellä ei todellakaan aleta säästelemään! Täten se vaakaan perustuva -30kg ei välttämättä tule toteutumaan.

Ainakin siis toivon olevani sen verran tervejärkinen, että siellä lähellä "maaliviivaakin" osaisin edelleen kuunnella kehoani. Mitään tarkkaa vastausta en siis osaa antaa. Voin vaan arvailla ja loppu selviää sitten myöhemmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti