maanantai 31. maaliskuuta 2014

Oikeaoppinen maanantai


Aamulla käytin koirat pikasesti pissalla, sen jälkeen kamat kasaan ja kävelin salille. Ihana raikas aurinkoinen aamu oli ihanteellinen pienelle aamureippailulle. Jalkasin mullahan tulee salille matkaa ajallisesti reilu 15 minuuttia kun reippahasti kävelee.

Toteutin etukropalle suunniteltua ohjelmaa. En vetänyt mitään armotonta verta, hikeä ja kyyneleitä -rääkkiä, mutta semmosta mukavaa puuskutusta ja viimesten sarjojen irvistelyä. Reippahasti kävelin kotiin ja painelin aamupalaksi naamariin eilistä karppipitsaa (hei kuin huikee ruokavalio voi olla, jos aamupalana voi vetää pitsaa?! ;)). Ihka ensimmäisenä aamupalana ennen salia meni pelkästään vettä, kun minkäänlaisesta nälästä ei ollut tietoakaan.

Mullahan on selän kanssa ollu ongelmia ja fyssari sano alaselän nikamien olevan ihan tuhannen solmussa ja toki lihakset siitä ympäriltä ovat yksi kova möykky. Sain suosituksen mennä niksauttajalle, että saa rangan oikoseksi ja jumppaohjeita rangan naksutteluun ja liikutteluun. Muun muassa nikamavälit 1-2 ja 4-5 eivät liikkuneet kovin hyvin.

Tänään oli sama juttu kuin perjantaina salilla, että tein näitä fyssarin ohjeistamia kiertoja rangalle liikunnan jälkeen lämpimillä lihaksilla ja ei jumalauta mikä pauke kuulu selästä! Kylmillä lihaksilla kiertäessä tunnen ne kohdat, jotka eivät poksahda kohdalleen, mutta lämpösenä näköjään lihakset antaa myöden vääntää ranka suoraksi. Molempiin suuntiin kiersin ja tukkoselta tuntuva hiljainen alaselkä suorastaa karjahti itsensä kohdilleen, niin kova pamaus sieltä kuulu.

Enkä voi sanoin kuvailla sitä pamauksen jälkeistä oloa. Ihan kuin muhun olis asennettu kokonaan uusi selkä! Se liikkui, ei kipuillut eikä kiristänyt. Luulen mun huonon ryhdin olevan ainakin suuri osasyyllinen siihen, että ranka aika nopeesti painuu taas virheelliseen asentoon. Jos sen sijaan jaksaisin kantaa itseni suorana (toisinsanoen, treenaa niitä lihaksia saatana!) niin pysyis varmaan nikamatkin kohillaan. Mutta kyllä niin paljon helpottaa oloa kun saa selän rusahtamaan kunnolla.

Kotona vähän siivosin ja nyt kirjottelen tätä. Ajattelin käydä vielä tänään mummolassa ja koirien kanssa kävelyllä. Ehkä siinä sitä alkais taas olemaan vapaapäivä aika hyvässä nipussa. :)

Onko muuten tämmöset omakuvat toivottuja vai epätoivottuja? Musta ite vaan on kiva toisten blogeissa kattoa kuvia niistä bloggaajista itsestään. :) Joten onko kuvat kirjoittajasta itsestään ihan jees lisäväri blogiin?

Jokaisessa kuvassa onneton yritys estää läskireisiä osumasta yhteen.
Haara-asento kuitenkin kapenee kuva kuvalta, joten ehkä reisiosastossakin
jotain muutosta yrittää tapahtua!

4 kommenttia:

 1. Pitäisköhän sun tulla töihin..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mielellään, on tämmöset vapaapäivät niin tylsiä.. :D

   Poista
 2. Omakuvat on blogien parasta antia! :) Joten antaa tulla vaan omakuvia, toisin kuin ite en voi niitä laittaa kun tahtoo pysyä anonyyminä, joka on toisaalta ärsyttävää ja toisaalta huojentavaa..

  Hei kiinnostais tietää minkälaisia kiertoja tms. liikkeitä teet sille alaselälle?? Kun itellä kanssa toi alaselkä aivan juntturassa ja tuntuu etten saa sitä millään auki vaikka kuinka yritän venkoilla.. Joku kuvallinen tms. selitys ois jees jos vaikka itekkin semmosta seuraavaks kokeilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää. :)

   Mä yritän kaivaa ne fyssarin paperit jostain kun siinä oli kuvineen kaikkineen ohjeita... Mun selostuksistakaan ei tule kukaan ottamaan yhtään mitään selvää. Mutta yks perus rutinaliike on ihan ylävartalon vauhdikas kierto puolelta toiselta jalat juurtuneena lattiaan. Toinen on sängyn reunalla selällään maaten viedä sängyn keskustaa lähempänä oleva jalka toisen yli roikkumaan sängyn reunalta ja siinä heilutella edestakasin. Mut täytyy kaivaa ne viralliset ohjeet jostain.

   Poista