torstai 20. maaliskuuta 2014

Raastetta

Aamupalana menee tässä parhaillaan ylläri ylläri mitäs muutakaan kuin rahka-smoothieta! Eilen sattu kaupasta osumaan mukaan pellavansiemenrouhetta, ei mistään erityisestä syystä, mutta osu nyt kumminkin. Sitä meni ruokalusikallinen smoothien kaveriksi.

Kyseisestä rouheesta löytyi paljon juttuja niin puolesta kuin vastaankin, mutta uskoin mielummin niihin hyviin ominaisuuksiin. Koirillekin oon pellavansiemeniä liottanu, mutta eipä toi rouhe rahallisesti köyhdytä kyllä juuri mitään, niin voidaan koko lauma käyttää saamaa tuotetta. Onhan meillä jo yhteiset C-vitamiinit ja MSM:t.

Kokeilin mun uuden IHANAN monitoimikoneen raastinterää aamulla. Pari porkkanaa ja pieni määrä kaalia hurahti muutamassa sekunnissa silpuksi kipon pohjalle, jee! En oo ihan varma miten tervettä on olla näin onnellinen tämmösistä asioista, mutta onhan toi nyt ihan ältsin pähee laite. ;)

Raaste lähtee evääksi töihin, mutta koska ei pelkällä kaalilla ja porkkanalla elä kukaan niin samaan kippoon ladoin mukaan raejuustoa ja leipäjuustoa. Pitäis ettiä jotain joku hyvä esimerkiks oliiviöljyyn ja yrtteihin pohjautuva salaattikastikkeen ohje. Mä kun en osaa tai uskalla soveltaa niin tarttis jonkun hyvän valmiin setin.

Ennen aamupalaa tein myös pienen aamujumpan ja venyttelin eloa etenkin selkään. Päivän 30 sekunnin lankutus suoritettiin samaan syssyyn ja nyt aamupalan jälkeen vielä pienelle kävelylle koirien kanssa. Aurinko paistaa, heräsin klo 6.30 ja ainiin, aurinko paistaa! Kyllä, on tosi tosi hyvä fiilis! :)

2 kommenttia:

  1. Määäki tahon monitoimikoneen! :) Ja kyllä, silppuamisesta saa kiksejä - on se sitten paperia tai ruokaa :D Tuo kone kyllä varmasti helpottaa ja edistää kaiken maailman salaattien ja vihannesten syömistä kun ei tarvii ite pilkkoa/raastaa :)

    VastaaPoista