lauantai 26. huhtikuuta 2014

Pieni neljän renkaan päällä kulkeva piristys - autohöpinää!

Nyt mennään blogin aiheen sivusta aika roimasti, mutta ei mulla muutakaan kerrottavaa ole! Mä pidän autoista, aika paljonkin. Mä olen myös melko äkkipikainen innostuessani. Kun yhdistetään nämä kaksi niin taisi käydä niin, että ostin toissapäivänä uuden auton! Tai siis, mulle se on uus.

Mulla olis kohta jo kolmas vuosi lähteny käyntiin mun uskollisen Volkswagen Polon kanssa. Koko tänä yhteisenä aikana ei siinä autossa ollut yhtikäs mitään vikaa. Sillä reissattiin lyhyttä ja pitkää matkaa, isolla ja pienellä kokoonpanolla. Viime kesänä käytiin sillä mökilläkin, pieneen Poloon kun tunget kaksi ihmistä, konttiin kolme koiraa ja takapenkin tupaten täyteen tavaraa niin kyllä oli tiivis tunnelma. Ja Polo se vaan puksutti. Puhumattakaan niistä koiratreenien kuljetuksista!

Mulla ei ollut mitään muuta syytä alkaa viime syksynä miettimään rakkaimpani päivitystä isompaan autoon, kuin tila. Kun tunkee 3 x 20 kg koiraa pieneen takakonttiin niin siinä on ensinnäkin jo kolariturvallisuus semmosella tasolla, ettei meistä kestään siinä autossa jäis kolarissa kuin märkä läntti. Talvella (tai siis "talvella") Poloon tehtiin iso huolto jakopäineen kaikkineen, saatoin sitten hyvillä mielin suunnitella sen laittamista eteenpäin. Saa joku sitten hyvän käyttöpelin itselleen.

Autokauppojen sedät on huonoja ottamaan kuvia, tältä se oikeesti näyttää. <3

Olen jo pitkään tiennyt minkä auton haluan. Mulla on Polon lisäksi ollut sitä ennen toinenkin VW pidemmän aikaa ajossa ja sekin toimi aina moitteettomasti. On siis kehittynyt kova luotto kyseiseen merkkiin. Jos olisin rikas, haluaisin Audin, jos olisin todella rikas, haluaisin RS-sarjan Audin. Mutta heti tukevasti kakkossijalla on aina ollut VW Golf, Variant tietysti tässä tapauksessa.

Koeajolla..
Niin siinä sitten kävi. Nettiautosta bongasin valkoisen vuosimallia 2012 olevan kaunokaisen keskiviikkona ja samana iltana kävin sitä koeajamassa. Se oli rakkautta ensisilmäykellä ja -kosketuksella. Seuraavana päivänä vein Polon sinne näytille, väännettiin kättä sen hyvityshinnasta ja vastoin omia epäilyksiäni se niin rakas pieni Poloinen jäi sinne ja mä ajoin kotiin megahienolla Golfillani!

En ole koskaan tainnut edes ajaa noin uudella autolla ja nyt mä omistan semmosen! Olen ollut aivan suunniltani riemusta. Toki noin uusi auto oli myös kallis ja jouduin ottamaan siihen kallista rahaa väliin ja tiedän, että tämä hankinta tulee olemaan iso rahallinen menoerä. Mutta mulla on auto ollu 18 -vuotiaasta lähtien käytössä kun olen ajokortin saanut ja arvostan sen tuomia vapauksia ja helppoutta niin paljon, että olen valmis uhraamaan sen ison rahan tähän.

Koirien kanssa ja koirien takia tulee reissailtua millon minnekin päin Suomea ja kilometrejä tuppaa kertymään. Siksi tämä uusi rakkauteni on TDI, kaikki aikasemmat autot on olleet bensakoneilla, mutta ihan jo pienemmän kulutuksen takia valitsin nyt dieselin. Tää tuplasti Poloa isompi auto kuluttaa parhaimmillaan yli puolet vähemmän, kuin pikkuinen ja kevyt Polo! Mulle kertyy niin paljon moottoritieajoa, että pieni kone niillä nopeuksilla ja kierroksilla imuroi holtittomia määriä menovettä kitusiinsa.

Minun! <3

Samaisten koirien kannalta ihanaa on myös Golfin megaiso takakontti. Lattian pinta-ala Golfissa on karkeesti metri kertaa metri. Verrattuna Poloon se on todella iso kontti se! Seuraava suuri investointi on kunnollinen autohäkki koirille. Olen katsellut yhtä kolaritestattua ja paljon kehuttua häkkiä. Hetken saattaa joutua säästämään siihen rahaa, se kuitenkin muistaakseni maksaa jotain 700e pintaan. Mutta ajattelen sen satsauksena turvallisuuteen. Ja ostin uudemman autonkin, koska haluan siitä auton pitkäksi aikaa niin yhtälailla haluan kunnollisen autohäkin koirille, jotta siitäkin on sitten iloa vähintään yhtä pitkäksi aikaa.

Saa sitten materialla hehkuttaa tai ei, niin mä kyllä hehkutan. Olen suunnattoman iloinen uudesta kaunokaisestani - ainakin ensimmäiseen lainanlyhennykseen asti! ;)



2 kommenttia:

 1. Meillä on kanssa ollut viimeiset kolme vuotta VW golf variant menopelinä alla ja tänä vuonna päivitettiin alle sama merkki vain uudella vm-14! Huippu hyvä auto ja toimii meillä kanssa koiraharrastusmenopelinä! Meillä oli kanssa vanhassa variantissa variocage double L (isompaa ei kulkukoira taulukon mukaan mahdu autoon), mutta uuden auton tullessa myin myös variocagen pois, koska mielestäni se vei liikaa tilaa kontista ja kontin kynnyksen takia XL- koko ei mahdu ja sen takia L-häkin korkeus on aika matala kahdelle 50cm bortsulle. Vaikka suurimmaksi osaksi koirat makaavat ajaessa häkissä, tuntui pahalta katsoa, kun koira joskus istui ja joutui istumaan aivan lytyssä ja kasassa. Uuteen autoon hankin pelkästään veräjän ja voi, että sitä tilaa kontissa! Kelpaa koirien matkustaa (ja joskus voi hyvällä omalla tunnolla hankkia sen kolmannenkin koiran, kun autossa tilaa riittää ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on kasvanut vahva luotto das autoon, etten kyllä helpolla lähe vaihtamaan. Useampi kyseisen merkin auto ollut ajossa ja kaikki pelittäneet loistavasti. Ja edelleen olen aivan lovena mun valkoiseen kaunokaiseen! <3

   Oon kanssa kattonu tota nimenomaista Variocagea. Mä en ainakaan etukäteen anna sen häiritä, ettei noikaan tule siinä pystymään istua ihan suorana, koska valtaosin ne vaan makoilee autossa. Mutta eihän sitä tiedä.. :D Eli pääasiassa mulle tärkeintä on se lattiapinta-ala ja jääkö tarpeeksi tilaa makoiluun. Mun koirat on aikalailla samaa kokoluokkaa sun koirien kanssa, paitsi nuorimmainen on jotain 57cm säkäkorkeudeltaan. Täytyy katsoa mihin ratkaisuun päätyy. :)

   Ja hei, mulla oli maailman pieni Polo kuljetusvälineenä, kun päätin ottaa kolmannen koiran. Tarinan opetus: AINA on tilaa kolmannelle! ;)

   Poista