maanantai 28. huhtikuuta 2014

Unta, verta ja onnellisten kanojen munia

Siinäpä teille otsikko. Yskä-flunssa-räkätauti on vaivannut jo monta viikkoa. Sementillä tukittu nenä vaikeuttaa nukkumista ja unen laadussa on ollut aika paljon toivomisen varaa. Muutama yö on nyt mennyt kivasti, kun keksin käyttää sellaista hienoutta kuin nenäsumute.

Sumutteella kyllä nokka pysyy auki ja saa taas kiskottua kymmenen tuntia liki tauotonta unta palloon. Ongelmana on seuraava aamu, kun koko nokka on kuiva kuin erämaa. Ja sitä seuraa valitettavasti verenvuotoa molemmista sieraimista. Kakarana mummolassa mulla oli nenä punasena liki joka aamu, koska siellä oli niin kuiva huoneilma. Näköjään tommonen suihke tekee saman. Noh, uni on silti tärkeintä, kyllä mussa verta riittää.

Viikko sitten sain tuttavalta niiden kotikanalassa munittuja munia. Munat olivat kooltaan vähän pienempiä ja väriltään tummempia kuin kaupan munat. Myös maku oli huhujen mukaisesti hieman erilainen, mun mielestä pelkästään hyvällä tavalla! Onnellisten kotkojen munissa on paljon voimakkaampi maku. Tänä aamuna meni viimeiset munat, paistoin ne pannulla ja laitoin vaan päälle vähäsen yrttisuolaa.

Tänään on vapaapäivä ja tiedossa on koirien kanssa pitkä lenkki metsissä ja pelloilla. :)

1 kommentti:

  1. Valkosipuli ja hunaja on luonnon antibiootteja :-) Paranemista.

    VastaaPoista