sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Valheellinen turvallisuuden tunne

Mullahan on paino junnannut jo viikkoja samaa rataa. Virallista -20kg -suoritusta ei olla päästy ju(h)listamaan, koska paino seilaa edestakaisin. Toki vain pienellä välillä (78,5-79,2kg), mutta seilaa kumminkin eikä laske. Ja joojoo, mun piti olla vaakakiellossa...

Ja tiedättekös miksi? Se johtuu siitä huolettomuudesta joka iskee päälle, kun paino nytkähtää alaspäin. Sitä ajattelee, että no hei nyt tää lähti taas sujumaan ja sitten uskaltaa pitää karkkipäivän. No mitä tapahtuu kun vetää suolaisen pitsan ja paketin jätskiä perään? Se on seuraavana aamuna yli kilo tai pahimmillaan kaksi lisää mittariin!

Mulle toi suola on ihan totaalista myrkkyä. Vehnäpohjan tuomasta vatsan turvotuksesta puhumattakaan. Se kerää nopeesti mulle nestettä kroppaan ja paino pomppaa ylöspäin välittömästi. Koska vhh:lla painonheittelyt on olleet tosi pieniä, puhutaan ihan joistain sadoista grammoista. Vanhalla ruokavaliolla sen sijaan parin kilon heittelyt vuorokaudessa olivat ihan normaaleja, mutta vhh:lla vuorokauden aikana tapahtuvat muutokset numeroissa on olleet merkittävästi pienempiä.

Toinen ongelma tulee sitten siinä, kun tän paskaruoalla kerätyn ylimääräisen nesteen karistamiseen ja kropan normaalitilaan saamiseen menee useampi päivä. Ja sitten olis taas sopivasti viikonloppu ja hyvin aikaa karkkipäivälle. Mutta nyt riitti.

Mulle ehkä sopisi paremmin karkkipäivä kerran kuukaudessa? Ehkä mun pitäis tehdä itseni kanssa sopimus, että jokaisen kuun ensimmäisenä lauantaina on karkkipäivä. Ja sen lisäksi opetella tekemään fiksumpia päätöksiä karkkipäivän herkkujen suhteen. Esimerkiksi se tilattu pitsa on ihan joo hyvää, mutta vähintään yhtä paljon olen nauttinut siitä itse karppipohjaan tehdystä pitsasta megatäytteillä!

Jos siis haluan pudottaa painoa ja se tapahtuu keinolla X niin nyt loppuu sen paskan Y sotkeminen sinne joukkoon. Mä oon opetellu tekemään niin hyviä ja maukkaita ruokia, että melkein joka päivä tuun iloiseksi ihan vaan siitä miten hyvää ruokaa saan syödä ja osaan tehdä!

Kermaiset, juustoiset ja mausteiset kastikkeet, joiden kaverina on viime aikoina mennyt lähinnä raikasta ja rapeaa perussalaattia (jäävuorisalaatti, kurkku, tomaatti), jonka kylkeen vähän salaattijuustoa ja/tai avokadoa. Mä ihan käsi sydämellä lupaan ja vannon, etten milliäkään kaipaa siihen kylkeen perunaa tai riisiä. Nautin noista yhdistelmistä sellasenaan aivan suunnattomasti!

Tälle päivälle on tulossa vielä toinenkin postaus. Olen aloittanut aamun kuvaamalla ja tarkkaan punnitsemalla mun syömiset ja tänään me kaikki (myös siis minä itse..) saamme vihdoin vähän jotain tarkempaa osviittaa mun päivän ravinnonsaanneista! Ihan itteäänkin jännittää, kun ei ole mitään käsitystä. :D Siitä siis illemmalla lisää!

1 kommentti: