torstai 1. toukokuuta 2014

Pieni tsemppi vappua seuraavaan taistoon!

Tämä on minulle itselleni ja myös muille teille sokeriongelmaisille, jotka iloisesti nyt vappuna tunkivat sokeria kaksin käsin naamariin. Mullahan tämmöstä herkuttelupäivää seuraa aina muutaman päivän hankala jakso. Sillon kroppa hakeutuu takaisin "vhh-moodiin" ja kroppa kirkuu ja huutaa sokeria.

Mulla on siis tiedossa pientä sisäistä kamppailua, että jaksaa pysyä sen pienen hetken tiukalla linjalla herkkujen kanssa. Sitten sitä pääseekin yllättävän nopeasti huomaamaan, että ei enää olekaan mielitekoja eikä kauppareissuja tarvitse kulkea laput silmillä ja ostoslistaa tiukasti mielessään toistellen.

Kuten niin monen monta kertaa aikaisemminkin tässä blogissa olen jaksanut hokea: se menee ohi.

 • Suunnittele päivän syömiset valmiiksi
 • Syö vatsa täyteen ja joka aterialla tarpeeksi rasvoja, ettei tule nälkä
 • Vältä tylsiä hetkiä, käy vaikka kävelyllä!
 • Juo paljon vettä
 • Taistele sitä hetkellistä sokerinhimoa vastaan -> se menee ohi!

Siinä on mun tärkeimmät pointit ruotuun palaamisessa. Jos en juo tarpeeksi vettä tulee ikävä olo ja päätä saattaa jomottaa. Sillon tekee mieli lyödä hanskat tiskiin ja kaikki on ihan tyhmää eikä mistään tuu mitään ja byhyy. Nälkä on varmaan se suurin vihollinen. Kun on suunnitellut ja mieluiten myös valmistanut ruokansa valmiiksi niin ei tule sitä turhautunutta hetkeä, että nytäkkiäjotainsyötävää!!

Olen jo aika hyvin oppinut sysäämään morkkiksen sivuun ja keskittynyt katsomaan eteenpäin. Ei se vellominenkaan mitään hyödytä, herkut on herkuteltu ja nyt kiinni siihen parempaan oloon ja arkeen. :)

2 kommenttia:

 1. Noi sun neuvot kyllä niin päteviä! Aloitin 2 viikkoa sitten "taas" karppaamaan, ja olen pitänyt hiilarit todella minimissään. Mitä nyt marjoista ja kasviksista on tulleet. Lueskelin sun blogia silloin ekoinakin päivinä kun tuntu et se sokerinhimo on jotain järkyttävää! Kieriskelin oikein siinä, päätä särki, karkkihammasta kolotti, väsytti, raivostutti. :D Lista on loputon! sata syytä mättää karkkia mut olin sisuuntunut. :D Ja ei hemmetti, se karkinhimo meni ohi että heilahti! Vappuna sit viikon karppauksen jälkeen söin useamman palan leipää ja perunasalaattia, niin seuraava päivä olikin ihan tuskaisa! Vatsa kipee aamusta iltaan, meni ohi vasta seuraavan yön aikana. :(

  Tuli niin ihana olo ku palas karppiruokien pariin vapun leipä-peruna-episodin jälkeen! Mulla on lähtenyt 3kg painookin kahden viikon aikana ja MA on punnituspäivä taas.;) Oon menny kolmella-neljällä aterialla päivässä riippuen oonko ollut töissä. Mut on kyllä riittänyt kun on kuunnellut omaa nälkää ja riittävästi tosiaan rasvoja. Oon ihan ihmeissäni ettei oo tarvinnut kaloreita laskeskella! Ah, aion kyllä niin jatkaa, ja jatkaa sun blogin lukemista. :)

  -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan maailman parasta, että voin olla avuksi muillekin kuin vain itselleni! <3 Upeeta, että kamppailit, se alku on ehdottomasti pahin vaihe. Kun sen jaksaa, niin sitten on vaan koko ajan helpompaa ja olo paranee kohinalla. Ihanaa lukea sun kommenttia, koska kuvailet niin tuttuja fiiliksiä!

   Hienon alkurykäyksen oot ottanu! Jossain kohti se tippuminen yleensä vähän hidastuu, mutta mihinkäs tässä on kiire, hiljaa hyvä tulee. Megapaljon tsemppiä jatkoon! :)

   Poista