torstai 1. toukokuuta 2014

Vapun kunniaksi kiskottiin pää täyteen!

Mähän en ole absolutisti, mutta (etenkin nykyään) alkoholia nautin aika lailla harvoin. Ja ehkä nimenomaan voin käyttää sanaa nautin, koska kun jotain alkoholipitoista juon, niin se tapahtuu lähinnä maun vuoksi. Villeinä teinivuosina sitähän vedettiin tasan sitä mikä päähän kolisi parhaiten, mutta kyllä sen juoman pitää nykyään hyvältä maistua.

On esimerkiksi pari makeahkoa siideriä, joista tykkään ja niitä olen joskus ostanut pari, kolme tölkkiä tai pulloa. Yleensä jaksan juoda yhden enkä aina sitäkään kokonaan. Alkoholissa toinen iso ongelma on sellanen kontrollin menettämisen tunne, koska ei voi ajaa autoa. Auto on mulle ollu kortin saamisesta lähtien tosi tärkeä väline ja se tuo mulle semmosen "vapaudentunteen" ja jos en voi ajaa autoa jonkun typerän siiderin takia, niin jopa pienesti ahdistun. :D Ehkä kuulostaa vähän hassulta, mutta yksi iso syy juomattomuuteen on halu säilyttää mahdollisuus hypätä auton rattiin millon tahansa.

No mutta nythän meillä oli tämä kansallinen lupa ryypätä, VAPPU! Sen kunniaksi kiskasin oikein sitten kaksin käsin pään täyteen - sokeria! Ensin tempasin ämpärillisen lakritsijäätelöä ja illanvieton yhteydessä toisen ämpärillisen itse tehtyjä munkkeja. Voi herttinen, että ne olivatkin hyviä! Sain totaalisen yliannostuksen sokeria ja niin mahdottoman kipeän vatsan. Tämä oli tietoinen herkutteluöveri, seuraava herkuttelupäivä on sitten joskus. :)

Ja voihan hitto mikä olo oli nyt aamulla! Sormet on turvonneet makkaroiksi, naama on kuin pullataikina ja vatsaan on asennettu rantapallo. Helevetin eroottinen olotila siis! Mutta ette usko miten hyvältä saattoi maistua perinteinen pellavansiemenrouhe-kermarahka-omenasose -aamupala. Nautin jokaisesta lusikallisesta, kun tiesin, että tällä tää ällöttävä olo lähtee.

Tällänen "laihduttavan" ruokavalion kuuluu ollakin. Semmonen, johon tuntuu ihan taivaallisen ihanalta palata porsastelun jälkeen, kun tietää siitä tulevan niin hyvä olo tän ällötyksen tilalle. :)

2 kommenttia:

  1. Täällä toinen joka normaalin uuden ruokavalionsa sijaan veti eilen naamaansa kaiken minkä kiinni sai, munkeista ja kakuista lähtien. Yö menikin sitten kieriessä ''oksentaakko vai eikö oksentaa'' -tunteessa ja tänään on ollut juuri sellainen fiilis, että onhan se ihanan herkullista joskus herkutella, mutta ilomielin jatkan taas tovin normaalein ruuin ilman tuota ruokakrapulaa. :) Ps. Kiitos blogistasi, olen välillä selaillut vanhempia tekstejäsi hiilaripullamössöhimon yllättäessä ja saanut uutta potkua jatkaa uudella linjalla, vaikkei ruokavalioni ole ihan samanlainen kuin sinulla. Kohti hyvää oloa ja kevyempää elämää kuitenkin täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa ja huippua, että kokemukseni on voineet olla avuksi heikolla hetkellä! :) Mä oon pari kertaa joutunu ite ihan ottamaan puhelimen käteen ja soittamaan etätukeen, että nyt olen menossa ruokakauppaan ja tekee ihan helvetisti mieli kaikkea skeidaa, auta! Siinä se on sitten helpottanu ja on päässy kaupasta ilman ylimääräsiä hankintoja. :)

      Poista