perjantai 18. heinäkuuta 2014

No joo, loma on sittenki ihan kiva

Wau, kyllä elämä täällä "maalla" on niin mua varten. Melkein tarpeeksi kaukana siitä ahdistavasta määrästä ihmisiä ja muuta hälinää. Koirilla iso aidattu piha missä juosta aamusta iltaan, oma pieni uima-allas, rajattomat lenkkeilymahdollisuudet ja mulle se oma rauha.

Olen sekä täällä että koirien blogissa kertonut paikasta, jossa olen päässyt tutkailemaan kanalan tapahtumia ihan lähietäisyydeltä. Nyt sinne on kanojen lisäksi saapunut myös kaksi nuorehkoa lammasta. En ole koskaan ennen päässy tolleen ihan oikeesti lääppimään lampaita ja hyvänen aika, mä olen ollut ihan laakista aivan myyty!

Ei eroa kovin paljoa koirasta tommonen lambi. Nämä yksilöt köpöttelee suoraan syliin, ne kiemurtelee ja painautuu lähemmäksi, kun löytää oikein hyvän rapsutuskohdan. Ne seuraa juosten perässä ja jäävät aidalle huutelemaan perään. MÄÄÄÄ! Tänään molemmat lammakset myös nukkuivat päikkärit mun vieressä, kun istuin pihalla. Siihen ne köllähtivät mun molemmin puolin ja toinen vielä ujutti sorkkansa suoraksi mun jalan ali ja pujotti myös päänsä jalkojensa väliin.

Siinä torkkuvia lampaita rapsutellessa taustalla kukko huuteli kukkokiekuuta ja kanat kotkotteli kuorossa. Erehdyin sitten taas mietiskelemään tehotuotettujen eläinten oloja ja elämää. Iso virhe, taas koskee sieluun ja jotenkin päivän ruoasta puuttui kokonaan liha. Maitotuotteita lukuunottamatta tuli oikein vihreetä wokkia.

Kuitenkin pidän lihasta, joten täytynee alkaa selvittelemään noita ihan oikeita luomutiloja. Näidenkin kahden lampaan kotitilalla toimitaan niin, että viikatemies saapuu sinne tilalle ja ruokalampaat pistetään hengiltä niin ettei ne ehdi tajuta yhtikäs mitään. Luomua elämää eikä edes lopuksi mitään megastressaavaa kuljetusta teurastamolle.

Että MÄÄÄ!! vaan itse kullekin. :)P.S. Oottakaahan vaan kun saan lammasvideon ladattua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti