tiistai 9. syyskuuta 2014

Munaton kausi päättyi!

Mähän olen jo tovin tuskaillut, kun en voi ostaa enää oikeastaan mitään kananmunia kaupasta. Kaikki "virike" ja "vapaa" -sanat tuntuu olevan pelkkää nätisti puettua kusetusta ja sain siitä niin pahan päänsäryn, että munat sai jäädä kauppaan.

Sattuman kautta huomasin koirien ruokintaa käsittelevällä palstalla erään tilaajan jakamana tiedon eräästä farmista, joka kuskaa täällä päin Suomea kananmunia edulliseen hintaan. Tylsyyksissäni klikkailin linkkiä auki ja päädyin tutkailemaan Vaahteramäki Farming -nimisen tilan tarjontaa. Selailin kuvia isolla "laitumella" pönöttävistä kanoista ja luin niiden pääsevän niin halutessaan ulkoilemaan ihan ympäri vuoden. Kaiken kruunasi kuvat mudassa kärsänsä tahranneista possuista! Possuihin liittyen katsokaa tämä kohdasta 10:54 alkaen.

Lintuja siellä on kyllä tuhansia ja vaikka tämä kuva äkkiseltään näytti karun ahtaalta (kuvateksti kertoo aamuruuhkasta, joka hajaantuu muninnan jälkeen orsille ja pihalle) niin vastapainona oli esimerkiksi tämä, tämä ja tämä kuva, jotka näyttää kanoilla todella olevan tilaa muuhunkin kuin paikallaan kääntymiseen! Myöskään kuvissa orrella pönöttävistä kanoista ei näyttänyt olevan ruuhkaa tai tilanpuutetta. Tykkäsin!

Kuva

Tutustuin siis myös Vaahteramäen MunaEggsPressiin. Kävi hyvä tuuri ja jo muutaman päivän päähän oli tulossa munakuljetus ihan työpaikkani lähelle. Tilasin heti kaksi kennoa testiin. Hinnalla näitä kananmunia ei ole pilattu - yhdessä kennossa on 30kpl munia ja se maksaa oikein kohtuullisen 6€.

Sovitulla paikalla valkoinen kuorma-auto odotti hyvin etuajassa ja oikein miellyttävät herrat hoputtivat hyppäämään tavaratilaan kaatosateelta suojaan. :) Maksoin kennot, farmari itse (oletan) kantoi ne mulle autoon, kiitos ja hei!

Yksi kenno ystävällekin!

Paistoin heti iltapalaksi muutaman munan, kylkeen vain ripaus suolaa ja tuoreita vihanneksia. Oli muuten oikeesti todella hyvää! Näitä haetaan aivan varmasti jatkossakin. :)

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä ei yhtään kenenkään kanssa. Eli täysin ilmaista mainostilaa omasta tahdostani. Olin itse vaan niin vilpittömän iloinen tästä löydöstä, että tahdon omalta osaltani tuoda muidenkin tietoon tämmösen vaihtoehdon. En oikein itse osannut/jaksanut/muistanut/viitsinyt/ehtinyt etsiä tämmöstä toimittajaa, vaikka sellasta kovin kaipasinkin. Jos joku yhtä kädetön voisi ihan yhtä vahingossa nyt tätä kautta löytää nämä kananmunat, kuin itsekin löysin. Mä sentään törmäsin siihen linkkiin koiranruokafoorumilla..

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti