tiistai 30. joulukuuta 2014

Kurinpalautuksen sujuminen ja talviurheilua

Olen ollut jopa vähän hämmentynyt arkeen paluun helppoudesta. Tossa kun ei kuitenkaan porsasteltu pelkästään joulua vaan pitkälti koko joulukuu. Ja siinä on aika iso ero. :D Sitä on vaan syönyt hyvin ja tarpeeksi niin mieliteot on olleet varsin olemattomia. Huippua!

Muutenkin yleisfiilis on ollut varsin mainio. Jo malttamattomana odottelen flunssan irroittavan viimeisenkin heiveröisen otteen kehosta ja sitten pääsee takaisin urheilemaan - sitä onkin jo ehtinyt tulla aika kova ikävä! Vaikka toisaalta olen osannut myös nauttia tästä laatuajasta koirien kanssa. Tälläkin hetkellä mulla nukkuu molemmin puolin ihan liki koiria sohvalla. Oltaisiin ihan mielellään ulkona, mutta toi melkeen parikymppiä pakkasta noin äkkiseltään asettaa vähän rajotusta. Koirat kyllä muuten tarkenee ja on ulkona mielellään, mutta tassut tahtoo vielä tottumattomina jäätyä nopeesti. Täytyy siis ulkoilla aina vähän kerrallaan.

Ja kuulkaas mä meinasin opetella tänä talvena hiihtämään! Olen jo pari talvea viettänyt erään järven jäällä koirien kanssa ja viime talvena katsoin kateellisena erään miehen vauhdikasta hiihtoa ja koirat juoksenteli mukana vapaana. Mäkin tahdon! Joten nyt kun kesällä muutin aivan kävelymatkan päähän samaisesta järvestä, niin todellakin nyt on hyvä hetki hankkia sukset ja opetella hiihtämään. Jes!

Tutustumisvaiheessa olevaan harrastukseen ei tee mieli heti laittaa paljoa rahaa kiinni, joten katselin Tori.fi:n tarjontaa suksista. Ongelmaksi muodostui se, etten tiedä suksista mitään. Että minkälaiset sukset mun pitää hankkia?! Juttu upposi vähän jäihin ja unohtui hetkeksi. Eilen isovanhempien luona vieraillessa mun pappa sitten kysyi, että miten, tarviikko sukset? No mutta! Papalla oli kahdet sukset ja sain niistä toiset, saman pituisiakin kun papan kanssa ollaan niin löyty mulle hyvät. Intoa täynnä pappa sanoi ostavansa mulle omat sopivat monot heti tällä viikolla, jotta pääsen huiskimaan ladulle. Kuinka parasta?!

Lisäksi mitä talveen tulee, niin mun monta talvea palvelleet toppahousut tippuu nyt päältä. Onneksi noissa miesten lasketteluhousuissa on henkselit, muuten ne olis aivan totaalisen käyttökelvottomat. Mummolla oli ratkaisu tähänkin hommaan. Mä vien mun housut papalle (joka oli hukannut omansa..what?) ja saan itse uudet, sopivan kokoiset toppahousut. En kestä tätä onnen määrää!

Tori.fi pääsee kuitenkin näyttämään mahtinsa, kun ajattelin tälle talvea hankkia myös luistimet. Ensin pienen ikäni luistelin kaunoluistimilla, kymmenen vuotta sitten vaihdoin hokkareihin ja nyt aion hankkia taas kaunoluistimet. Lopputulos on se, etten osaa luistella yhtään millään välineistöllä. :D

Täydellä innolla talveen ja sen suomiin urheilumahdollisuuksiin!

Mutta ensin otetaan iisisti ja parannutaan. Ihanat villasukat ja mummolta saadut
housut, joista tulee tosi aikuinen olo kun kuvina on puruluita, aurinkolaseja ja
sydämiä. Samaa sarjaa löytyy myös paita. ;)

P.S. Onko kellään käyttökokemuksia kenkiin kiinnitettävistä liukuesteistä? Hyvää tai huonoa?

2 kommenttia:

  1. Niinpä, ihana talvi, ainakin kesää odotellessa se on parempi ko kaikki kura. Satakunnassa tosin ropisee vettä taivaalta, toivottavasti pian taas korjaantuu tilanne! ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hätää, Uusimaa saa oman osansa vesisateesta. Mutta kyllä se talvi sieltä takaisin tulee, niin se tekee aina! :)

      Poista