perjantai 26. joulukuuta 2014

Kypärä päähän ja ryminällä arkeen!

Oijoi. Kahden viikon porsastelu on tullut päätökseensä. Kaapeista on syöty pois kaikki moska ja olo on todella sen mukainen. Sen parisen viikkoa kroppa kesti sitä sokeripommitusta, kunnes antoi periksi ja sairastuin. Nyt ryin ja niiskutan puolikuntoisena enkä voi syyttää tästä ketään muuta kuin itseäni. ;)

Jouluaattona ja -päivänä syötiin molempina päivinä aamupalaksi riisipuuroa ja myöhemmin perinteisiä jouluruokia. Mukaan mahtui myös karkkeja sekä omenapiirakkaa vaniljajäätelöllä (omppupiirakka ja jätski oli ihan tolkuttoman hyviä! <3) ja eilen vedettiin koko komeus nippuun pitsalla. Ei siis pienintäkään yritystä vältellä yhtään mitään. Kaikkea vaan ja mielellään kaksin käsin!

Nyt tiedän mitä on edessä. Sokerista vierottautuminen. Se on sitä helpompaa, mitä kauemmin on ollut vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, mutta näin pitkään jatkunut porsastelujakso ei kuittaannu ihan ilmaiseksi. On vaan muistettava syödä todella hyvin ja ennakoida pois ne ruoattomat nälänhetket, jolloin on helppo sortua johonkin nopeasti syötävään.

Sokerit rehdisti alas, parin viikon tuskailujakso ja reilusti vitskuja niin sillä saadaan taas arjesta kiinni ja flunssalle näytetään ovea. Sitten pääsee taas takaisin treenaamisenkin pariin ja uusi vuosi pääsee alkamaan taas suurilla lupauksilla. Aika paljon helpommin sanottu kuin tehty, mutta tiedän kyllä tän onnistuvan, on tää tehty ennenkin.

Ja onhan mulla sekin etu, etten ole enää laihduttaja! ;) Tästä tuli jokin treeni-, lifestyle ja VHH-blogi. Voin siis keskittyä niin fyysisen kuin henkisen kunnon treenaamiseen. Vaaka on jo niin lupaavasti unohdettu sohvan alle, että tätä voisi ihan hyvin jatkaakin. Mieliala on paljon parempi, kun ei joka vesilasillisen jälkeen tee mieli ponkaista puntarille kattomaan montako sataa grammaa paino nyt nousi. Askel kohti stressitömämpää elämää. :)

Älkää morkkistelko ja ahdistuko. Kuten sanonta kuuluu, niin sillä ei ole niin väliä mitä syötte joulun ja uuden vuoden välissä, vaan sillä mitä syötte uuden vuoden ja joulun välissä!

Todellakitodellakitodellaki! ;)

4 kommenttia:

 1. No kappas... Olen äärimmäisen harvoin kipeä, mutta tänään on yrittäny puskea flunssaa. Enpä hoksannut, että tästä järkyttävästä ruoalla pelleilystähän se johtuu! Täällä on myös vedetty riisipuuroa, jouluruokia ja kasoittain suklaata sekä kruunattu homma lopuksi pizzalla. Nyt tuntuu hyvältä lähteä ruokakauppaan ostamaan järkevää sapuskaa, mutta kauhulla odotan sitä sokerista vieroittumisen tuskaa. Mutta kyllä se siitä, sinäpä sen sanoit, tehty se on ennenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä ainakin olisin hyvin sitkeesti väittämässä, että sokeri on päästänyt pöpön iskemään. Jos vointi on muutenkin ikävä hh-pitoisen ravinnon takia niin pakko sen on vaikuttaa myös sisäiseen puolustusjärjestelmään. Noin niinku maalaisjärjellä aateltuna. Kärsitään se viikko tai kaks niin sitten ollaan taas selvillä vesillä ja vointihan kohenee jo parissa päivässä. Tsemppiä! :)

   Poista
  2. Heippa! Hyvä kirjoitus ja blogi sulla :) Instasta sua olen seuraillut, mutta kiva lukea ja nähdä matkaasi tämän blogin kautta. Huikea mimmi olet! Susta saa motivaatiota omaan elämään :) Kiitos! (http://setodellinenmina.blogspot.fi)

   Poista
  3. Motivaatio ja kannustus kulkee molempiin suuntiin, joten kiitos kivasta kommentista ja tsemppiä tulevaan vuoteen! <3 :)

   Poista