tiistai 13. tammikuuta 2015

Hormonisotku, osa 2

Kuka muistaa Hormonisotkun ensimmäisen osan? Mähän viime keväänä jätin e-pillerit pois, koska niiden ikävät vaikutukset mielialaan ja sen semmosiin olivat liikaa. Nyt jotenkin aika kultasi muistot ja syksyllä alotin hormoniryöpytyksen uudelleen.

Eikä muuten ollu yhtään sen parempi veto tälläkään kertaa! :D Mikähän helvetti siinä on, kun ei usko.. Lainataanpas Wikipediaa:

"Ehkäisypilleri vaikuttaa vähentämällä aivolisäkkeen FSH- ja LH-hormonien erittymistä, josta seuraa elimistön oman hormonintuotannon loppuminen ja munarakkulan kypsymisen ja ovulaation estyminen."

Okei siis nyt ihan oikeesti mitä saatanaa, mä paasaan puhtaammasta ravinnosta ja edes pikkusen yritän välttää lisäaineita (paitsi tankkaan joka aamu C-vitskun poreena, eli tervetuloa aspartaami!) ja muita myrkkyjä (paitsi että värjään hiuksia..) ja jopa deodorantin vaihdoin, koska suurin osa naisten dödöistä sisältää ALUMIINIA, joka kainalosta kulkeutuu lähellä oleviin soluihin ja siellä asustellessaan nostaa rintasyöpäriskiä merkittävästi. En ole edes itse nähnyt kyseistä aihetta käsitellyttä dokkaria, jossa alumiini oli ilmeisesti myrkyttänyt haastatellulta naiselta rinnasta jotain ratkasevaa ja lopulta rinta poistettiin syövän takia, mutta nielin selitettynä koko stoorin aivan välittömästi ja dödöt lenteli kaaressa roskiin, jokainen niistä sisälsi alumiinia, se lukee niissä purkeissa. Täytynee kaivaa se dokkari jostain..

Ja sitten kaikesta huolimatta tungen kurkusta alas nappeja, jotka sekottaa oman hormonitoiminnan täysin? Ootas kun mä mietin, mikä tässä yhtälössä ei nyt täsmää?! Vaikka niiden vaikutukset mielialoihin eivät mulla ole radikaaleja (enää, kun ei ole lisäksi sokereita sekottamassa päänuppia), niin silti mä huomaan ne. Kuten hormonisotkun ensimmäisessä osassa kuvailin, niin mä huomaan ne täysin varottamatta iskevät ihan snadisti huonot fiilikset, joihin ei ole mitään selitystä.

Pinna kiristyy ja jopa katkeaa merkittävästi helpommin ja oikein tunnen sen piikin muutama tunti pillerin ottamisen jälkeen. Puhumattakaan siitä, kun jokaisen taukoviikon jälkeen oikein vituttaa joutua alottamaan uusi levy nappeja, koska sitä tajuaa olleensa viikon hyvällä tuulella. Päivä tai kaks niin taas huomaa, kuinka täysin tahtomattaan sitä kiukustuu täysin mitättömistä asioista. Varsinkin, kun elämä on nyt sellaisella mallilla, ettei ole kertakaikkisen mitään syytä olla kiukkuinen - ei edes vähää!

Olen myös kysynyt muutamalta mieheltä, että jos olisi nappi, joka esimerkiksi lakkauttaisi miehen kehossa siittiöiden tuotannon ja/tai vaikkapa laskisi testosteronitasoja, niin tulisko vedettyä? Ihan vaan, jottai voi sitten lykkiä menemään paljaalla? Toistaiseksi yksikään haastattelemani mies ei edes harkitsisi moista. Suorastaan pöyristyttävä ajatus. HAH!

Joten sinne ne lähti taas kerran, roskikseen. Ensimmäinen viikko menossa kehon normalisoitumista ja mulla on loistava fiilis ihan jo siitä lumevaikutuksesta, että ei enää nieltäviä hormoneja!

Tai sitten on se vaihtoehtoinen selitys..

2 kommenttia:

 1. Mä olen ollut nyt reilun vuoden ilman pillereitä ja oon ollu tyytyväinen. Myös mies on ollut. Ja ollaan kyllä käyty hiljattainkin taas keskustelu, että kumpi parempi, niin mies tuumasi, että mennään vaan näin. Pillerittömässä elämässä on siis enemmän plussaa. Minulla suurimpana muutoksena hieman iloisempi ja innokkaampi olemus! :D Ja sitten se toinen iso juttu, että mun järkyttävät päänsäryt loppui kuin seinään. En edes muista, milloin olisin viimeksi ottanut särkylääkettä päänsärkyyn. Ihossa oon huomannut jonkun verran muutoksia. Aiemmin iho oli täydellinen, ei näpyn näppyä. Nyt selässä on hieman ihan pieniä näppyjä ja jossain hiusrajassa, mutta ei ne juuri edes näy. Kuukautiskivut on ekana päivänä vähän ilkeet, mutta nekin kestää ilman särkylääkettä, eli ei paha. Ite tykkään, mutta odotan jo innolla kortsutonta elämänvaihetta sitten joskus, kun meidänkin perheeseen saa tulla lapsi ihan luvan kanssa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun mäkin sain rohkaisua tähän hommaan pariskunnalta, jonka miehinen osapuoli oli hyvin vahvasti kumeja vastaan. Nyt ne on ettineet jostain maailman äärilaidoilta jotain superhyviä yksilöitä, jotka kuulemma toimivat äärimmäisen hyvin eikä kummallakaan ole valittamista. Ja kun muistaakseni siihen seksiin ja seksuaalisuuteen kuuluu muutakin kuin se pelkkä yhdyntä - en siis ole varmä näin vaan jotenkin etäisesti muistelisin. :'D

   Mä en kyllä suostu enää hormoneihin palaamaan. Kevään ja kesän oli niin paljon parempi fiilis ja nyt syksy on taas mennyt vähän sumussa - tosin onhan se jo ankeampi vuodenaikakin. Mutta jo nyt heti ensimmäisen viikon jälkeen tuntuu kuin olis taas oma itsensä ja siitäkös me tykätään!

   Poista