sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kohti kesäkuntoa, huippufiilistä ja monipuolista liikuntaa

Ei ehkä aina edes niin varmasti, mutta hitaasti nyt ainakin. Tai siltä se ainakin tuntuu. Senttejä häviää, paino keikkuu siellä 72kg tuntumassa, mutta peilistä on vaikee nähdä mitään muutosta. Mutta jos jollekin voisin välittää murto-osaakaan tästä fiiliksestä!!

Takana on paperilla katottuna raskas viikko. Melkeen 45 työtuntia, viidesta koirasta huolehtiminen ja neljä salitreeniä. Missään kohti ei alkanu askel painamaan tai fiilis olemaan lannistunut. Hyvällä draivilla puskettiin viikko pakettiin ja huomenna on pelkkää lepoa niin mielelle kuin kropalle. Tai korkeintaan käydään jälleen ihan oman lauman kesken käppäilemässä metsässä.

Ja maanantaina sitten alkaa se innolla ja jäätävällä kauhulla odotettu potkunyrkkeilyn peruskurssi. Sitä on sitten kaksi kertaa viikossa ja sen lisäksi pyydettiin, josko olisi intoa käydä vaikkapa kerran viikkoon ratsastamassa entistä vuokraheppaani Väiskiä. Katsotaan miten kuviot kehittyy ja muotoutuu, mutta lajien monipuolisuus alkaa olemaan pikkuhiljaa varsin taattu!

Samaan kalenteriin kun survotaan salitreenit sekä lenkit ja treenit koirien kanssa niin siinähän sitä alkaa sitten taas olemaan ohjelmaa. Tänään saunan jälkeen kuivasin hiukset, puin päälle jätti-ison neuleen, legginssit ja villasukat. Pieni lukaalini täytettiin taas kynttilöillä ja hoitokoirat haetaan kohta takaisin omaan kotiinsa.

Tunnen äärimmäisen suurta tyytyväisyyttä elämääni kohtaan. Viikot humisee aikamoisella vauhdilla ohi ja välillä tuntuu ettei sitä ehdi kotonaan muuta kuin käydä nukkumassa. Siitä huolimatta nautin kaikesta tästä tekemisen määrästä. Ehkä se johtuu siitä, että mulla on olemassa mahdollisuus laiskotella ihan milloin haluan. Aikataulut on hyvin muokattavissa ja mikäli totaalihyytyminen iskisi niin voisin aina heittäytyä laakereilleni lepäämään.

Voidaan sitten lähempänä kesää verrata uusiks!
Mutta toistaiseksi semmosta tarvetta ei ole tullut. Nautin nyt niin paljon siitä mahdollisuudesta liikkua ja tehdä fyysisiä asioita. Nukun hyvin, syön hyvin, liikun hyvin ja tunnen itseni hyvin onnelliseksi. Tämä on hyvinkin tavoittelemisen arvoinen olotila, pakko myöntää!

En tiedä miten voisin parhaiten välittää ylitsevuotavaa motivaatiota ja positiivisuutta muillekin. Niin monta vuotta meni ruikuttaessa ja semmosessa laiskassa läskissä sumussa. Tuntuu, että nyt otetaan sitä aikaa kiinni ihan niinku korkojen kera!

Kuinka monta vuotta olenkaan puhunut siitä tulevan kesän ranta- ja bikinikunnosta. Ja kuinka jokaisena kesänä joutui totemaan sen jääneen vaan haaveeksi. Viime kesänä oli jo aika hyvä. Nyt tiedän täysin varmaksi, että ensi kesästä tulee vieläkin parempi!

Kyllä elämä vaan on niin laiffia!

4 kommenttia:

 1. Jee, ihanaa positiivisuutta! Hyvin välittyy fiilis tänne meillekin! :) Ja hyvältä näyttää, oot ollu ahkera ja tulokset on mielettömiä. Kyn pystyis ite samaan! No, kova on ainakin yritys. Oon kyllä huomannu, että motivaatio liikuntaan pysyy paremmin yllä, kun liikunta on monipuolista ja lajeja vaihtelee. Pitäisi enemmän nähdä itse vaivaa, että tulis tehtyä erilaisia juttuja. Salilla on kivaa, mutta toisinaan sekin tuntuu samanlaiselta jankkaukselta. :/ Ens viikolla on onneksi tiedossa jotain ihan uutta, nimittäin surffausta! :D Hah, eli mun kohdalla varmaan pelkkää kaatuilua ja vettä nenässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ihanaa, kiitos paljon! <3 Mulla on kyllä joku mielenhäiriö, että jaksan edelleen olla ihan fiiliksissä pelkästä kuntosalistakin. Mutta. Tavoitteena kun ei ole rakentaa vain lihasta vaan kehittää kropan liikkuvuutta, kestävyyttä ja voimaa mahdollisimman monipuolisesti.

   Siis missä sä oikein oot?! Tuskin sä Suomessa tempaset ainakaan tonne omalle rannikolle surffilauta kainalossa! Ja pääset sitten missä hyvänsä tota testaamaan niin olen tosta rohkeudesta kateellinen. Mä pysyn ihan turvallisesti paikallaan olevalla lattialla ja oon kauhuissani. :D Toivottavasti kaatuilusta huolimatta otat huumorilla ilon irti!

   Poista
 2. Mihinkä sää meet potkimaan? Mulla on niiiiiiiiiin kova ikävä kickboxingia ettei tosikaan. Ehkä mä tänä vuonna hankin sen kymppikortin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keravan Power Centerille missä käyn salillaki. Jo heti ekan harjotuskerran jälkeen voin hyvin ymmärtää kaipuusi lajin pariin!

   Poista