lauantai 7. helmikuuta 2015

Jokainen tarvitsee joskus tukea otteluun sokeria vastaan

Olen tänään menossa juhliin ystäväni luokse ja toiselle VHH-tyypille eilen tuskailin, etten ole tehnyt sotasuunnitelmaa. Tuntuu, että vasta tällä viikolla olen päässyt joulukuusa nielaistusta sokerikoukusta vihdoin eroon. Koko tammikuun sitä paini enemmän tai vähemmän sokerinhimon kanssa ja sittenhän sitä tuli viikonloppuisin herkuteltua ja sehän tunnetusti vaan pahentaa tilannetta.

Koska olen muutenkin vähän syömisongelmainen niin vastaavia tilanteita varten pitää olla suunnitelma. Hirvein tilannehan on, että tavallaan ajattelisin, etten syö herkkuja ja sitten yhtäkkiä syönkin niitä (eli sorrun) ja siitä tulee ahdistus. Toinen vaihtoehto on antaa itselleen lupa herkutteluun, jolloin välttyy se ahdistus. Tai ainakin pahin osa siitä.

Mutta kun sitä on juuri päässyt eroon siitä sokerinhimosta. Kaupassa ei tee mieli yhtään mitään hötöä ja ruokarytmi on pysynyt aivan loistavana. En olisi yhtään valmis vielä luopumaan tästä fiilikestä! Ja siinähän se on se ratkaisukin.

Ongelmasta puhuminen toisen sokeriongelmaisen kanssa toi esiin vielä kolmannenkin ratkaisun - eikä suinkaan itseni vaan kaverini taholta. Ensinnäkin syön todella tukevan aterian ennen lähtöä ja vien yhdistettynä "omat eväät" ja nyyttärihenkisiin juhliin samalla tuliaiset. Haen Punnitse&Säästä -kaupasta esimerkiksi maustettuja pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä (mieluiten yritän etsiä sokeroimattomia). Ei sillä hiilareita vältetä, mutta ainakin ne sokerit saadaan vähän puhtaammassa muodossa kuin vain lisättynä valkoisena sokerina.

Toki kaikki sokerit koukuttaa. Tulee ne hedelmistä tai karkkipussista. Mutta tässä on nyt kompromissin paikka ja jos pitää valita sokerit karkista tai hedelmistä, niin ei tarvitse kauaa miettiä. Sen keskustelun myötä ei ahdistanut enää yhtään. :)

Mango-vadelma-rahkaa

6 kommenttia:

 1. Moi!
  Monen mutkan kautta päädyin vahingossa tähän blogiisi, ehkäpä jostain kielapihkan sivujen kautta :D Oon aiemmin ihastellut sun kuvia ja videoita facebookin lapinporokoiraryhmässä. Tsemppiä tähän omaan projektiisi! Kirjoitat hauskasti ja rennolla meiningillä :) Jään lueskelemaan molempia blogejasi innolla, erityisesti koirien ruokintaosio kiinnostaa kovasti.
  Terkuin lapinkoirat ja emäntä -91 Pohjanmaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sentään, kiva kuulla! Nyt on aika ahkerasti painotus ollu täällä läskiblogin puolella, mutta yritän kovasti aktivoitua myös Koirablogin puolella. :)

   Poista
 2. Hyvä! Sä oot vaan niin parasikinä :D

  VastaaPoista
 3. Saman ongelman kanssa painin viime viikolla. Ratkaisuksi keksin, että otin mukaan leipäjuuston kahvipöytään, sekä paahdettuja ja suolattuja manteleita. Laukussa oli vielä varalta tummaa suklaata, jos hätä yllättäis. ;) Kun menin valmiiksi täydellä mahalla, niin ei ollut mitään ongelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huikeen hyvä idea! Tossa jo kirjottelinkin, ettei se nyt ihan 100% suunnitelman mukaan mennyt, mutta ei sentään katastrofiksikaan äitynyt.. :)

   Poista