keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Pitkästä aikaa kasvismuusia!

Aikanaan ensimmäisiä kokeiltuja "karppiruokia" oli kukkakaalimuusi. Tykkäsin "laimentaa" kyseistä muusia kesäkurpitsalla, koska kukkakaalin (saati parsakaalin) maku ei totta tosiaan ollut ihan niitä lemppareita. Reilulla sulatejuustolla ja ruohosipulilla muusin sai lopulta oikeinkin hyväksi maultaan.

Tänään tajusin, etten ole kyseistä muusia tehnyt pitkään pitkään aikaan - joten tuumasta toimeen! Tosin nyt tein muusin kukkakaalista, parsakaalista ja porkkanasta, koska niitä sattuu nyt pakkasessa reilusti olemaan. Kiehautin kasvikset kattilassa melko pehmeiksi, kaadoin valtaosan vedestä pois, murensin joukkoon vähän sulatejuustoa ja ripauksen heitin suolaa mukaan.

Kauniit värit soseutuivat hetkessä oksennusta muistuttavaksi ratkaisuksi. Hieman epäluuloisesti laitoin muusia ihan pienen pienen lusikallisen suuhun. Ja sitten vähän isomman lusikallisen ja lopulta ladoin sitä jättimäisen kasan lautaselle lihan kylkeen - muusista tuli ihan tajuttoman hyvää! Nopeeta, helppoa ja todella hyvää. Jes! Hassua etten niin pitkään aikaan ollut tehnyt tätä..

Tässä huomasin hyvin myös sen miten makuaisti on muuttunut. Normaalistihan vedän noita kasvikia ilman soseutusta ihan tommosenaan minkä tahansa ruoan lisukkeena ja olen todella oppinut pitämään niiden mausta. Ja nyt tässä muusissa oli tosiaan vaan pieni ripaus suolaa ja pieni nokare sulatejuustoa. Kyllä oli hyyvää! :)

2 kommenttia:

  1. Kasvismuussit on kyllä järjettömän hyviä! Mä oon ihan hullaantunut kukkakaalimuussiin muun ruoan lisukkeena. :p

    VastaaPoista
  2. Kukkakaalista saat kuule vaikka mitä hyvää!Kokeilepas joskus raastaa se ja sekaan jauhelihaa,mausteita.Sit vuokaan ja munamaito päälle ja uuniin. . .tulee tosi hyvää laatikkoo.Samoin esim punajuurista.Ja raastettua kukkakaalia voi käyttää riisin korvikkeena,melkein mihin vaan.

    VastaaPoista