perjantai 6. maaliskuuta 2015

Kuinka innolla voikaan odottaa kesää?! Jesjes, vaatteisiin liittyviä kehityskuvia!


Vasemmalla olevat kuvat on julkastu blogissa 2014 toukokuussa, kun juhlistin sitä, että kehtaan pitää shortseja!! On kuulkaa ollut suuri hetki pienentyneen ihmisen elämässä! ;) Silloin kyseiset housut olivat juuri sopivan kokoiset, mutta tänään totesin tarvitsevani vyön, mikäli tahdon niiden edelleen pysyvän päällä.

Sitten paluu vielä kauemmaksi menneeseen! Allaolevissa kuvissa joutui tänään testiin silloin melkein satakilosena kesällä 2013 ostetut shortsit. Koko on 46 ja pakko sanoa, etten tee näillä housuilla enää yhtään mitään - onneksi! Mutta pidän ne silti, muistutuksena.Mustista shortseista löytyy samaa mallia kokoa pienemmät (44), mutta ei niilläkään tee yhtään mitään:


Paluu loppukesään 2013, projektin starttaamisen kynnykselle. "Ennen" -kuvat on taltioinut Mari Lustig jonkun kimpassa tehdyn koiralenkin yhteydessä. Silloin varsin napakasti istuvat housut ovat nykyään lähinnä yksi kirjaimellisesti helvetin iso vitsi. Vai kuinka istuu teidän mielestä?Odotan kesää monestakin syystä. Ihan jo siitä riemusta, että mulla taitaa olla edessäni elämäni sporttisin kesä! Tämä talvi on ollut mallia haistapaska ja olen luopunut siitä täysin. Odotan kevättä ja sen mukanaan tuomaa kesää. Pitenevä päivä tekee jo nyt ihmeitä! Odotan lenkkeilyä, pyöräilyä ja Malminkartanonhuipulla rääkkitreenejä tajunnan rajamaille. Pitkiä rauhallisia kävelyitä koirien kanssa ja niiden rakastamia uintireissuja. Ja odotan lämpeneviä päiviä myös siksi, että ehkä ensimmäistä kertaa vähintään aikuisikäni (ellei jopa koko elämäni..) aikana voin vähentää stressiä pakollisesta vaatetuksen kevenemisestä.

En ole täydellisen fitissä kunnossa enkä vielä tämän kesän aikana tule olemaankaan. Mutta nyt mulla on keho, jota voin kaikessa rauhassa kehittää siihen suuntaan, mihin sen haluan. En pidä nykytilannettakaan mitenkään erityisen pahana ja ehkä juuri siksi toi liikkuminen on nyt niin kivaa - koska mun ei täydy vaan mä saan. Kunto kasvaa ja keho kiinteytyy tässä hiljalleen, ilman kärsimystä ja hermoilua. Aina mun ajatusmaailma ei ole niin vakailla kantimilla kuin tänään, mutta otetaan ilo irti näistä pienistä häivähdyksistä järkeä, ehkä se yrittää jostain tuolta syvyyksistä kaivautua pintaan.

Vaikka paluu vanhoihin kuviin on aina yhtä hauskaa, niin päätetään tämä tämä pläskikatsaus hyvänmielen kuviin, joissa on ajatus kohti tulevaa kesää:

Farkkuhame (40), ei käytetty vuosiin.
Kangashame (38), edellinen käyttömielikuva 2010.

Ja paras viimeisenä: Farkkushortsit, jotka on ostettu ja käytetty viimeksi yläasteella!!

7 kommenttia:

 1. Voi kääks ja ihanuus!Eikö oo ihana sovitella isoks jääneitä vaatteita :-) Muistan tunteen!Ja se kääks on sit se,että muistutit kesästä. . .taitaa olla kaik vaatteet "kutistunu" talven aikana :-( Tää mummi tuli taas inspiraatioo hakemaan sun jutuista.Sitkeesti oon päätäny et hiipinyt 10kg lähtee nyt!Alku mennyt hyvin,paitsi tein mokan. . .aikasemminkin käyny samanlailla. . .paino nousi 2kg viikossa,alkoi suonenveto ja päätä jomotteli kokoajan ja kuiteski tiedän että söin oikein.Syy turvotukseen on taas se,et juon vettä liikaa.Se pitää nälän pois,mut liika neste huuhtelee elimistön.Ja kun en koskaan laita suolaa mihinkään,niin nyt oli pakko imeskellä merisuolaa.Sillä loppu suonenveto.Pakko siis "uskaltaa" laittaa suolaakin munakkaaseen.Mut eiköhän se tästä. . .uikkareita on kahdet :-) Ne pienemmät ja isommat!Ja niihin pienempiin haluan mahtua syksyllä,että kehtaisin mennä uimahalliin ens talvena.Ja oikeesti ton 10kg jälkeenkin jää vielä ylimäärästä,mut se ei mua haittaa koska siinä painossa on hyvä olla.Mielenkiinnolla oottelen taas sun päivityksii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäpä mummin ruokavaliossa on oikein pielessä, jos ne vaatteet silleen kiristyvät itsestään? ;)

   Mulla kävi viime kesänä sitä, että join paljon ja söin vaan smoothieita. Sitten esimerkiksi pitkän pyöräilylenkin jälkeen tuli aivan kamala olo, pyörrytti, heikotti, oksetti ja tuntu että taju lähtee. Kaikki suolat huuhdeltu sujuvasti kehosta eikä edes ravinnosta tullut lisää, kun ei helteillä maistunut.

   En vieläkään usko, että on olemassa absoluuttista totuutta painosta tai lihaksen ja rasvan suhteesta. Jos itse siinä kehossa asuvallla on aidosti hyvä olla niin siinä ei muiden mielipiteet paina. Tsemppiä, mummi, sinähän mahdut ihan tasan mihin uikkareihin itse haluat! :)

   Poista
  2. Nyt tarttetaan hjelppiä�� Milläs ne nesteet liikauttaa?Siis muullakun liikunnalla. . .

   Poista
 2. Kesä tulee! Tulee se! Mun kesäkunto 2015 on olla paremmassa fyysisessä kunnossa kuin varmaan ikinä. Se tavote taitaa olla jo saavutettu... Se että rasva% on vielä liki 40 on toissijaista. Se on sit sen kesän 2016 asia se rasvaprossan kanssa tappelu... Tähän kesään ei ihmeitä enää ehdi. Eikä tarvikaan. Pitääkin kaivaa omasta kaapista viimekesän vaatteet ja naureskella niille. Ne on nimittäin kokoa 44/46(48) ja varmasti isoja. Jei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla mennään! Ja hei kesähän on mitä parhainta aikaa kehittää sitä fysiikkaa, kun päivillä on pituutta ja kesäkelit suorastaan huutavat urheilemaan! :) Kun sopivassa suhteessa maataan biitsillä ja kuntoillaan niin hyvä tulee, niin sisäisesti kuin ulkoisesti! ;D

   Poista
 3. Sun blogi on kyllä niin inspiroiva! Oon lukenut tätä alusta lähtien, eikä voi muuta kun nostaa hattua! Mielettömän hieno kunto ja tostahan saa vaikka mitä! :)

  VastaaPoista