maanantai 16. maaliskuuta 2015

Mitä aamupalaksi?

Multa kysellään aika paljon, että mitä syön aamupalaksi, kun en syö leipää tai puuroja. Jo projektin alkumetreillä opettelin jotain jännää ja vierottauduin irti perinteisestä "aamupalasta". Samasta aiheesta on hyvin samantapainen postaus jo jossain päin blogia, mutta koska samaa ihmetellään edelleen niin aina tämä aihe on hyvä kaivaa esiin!

Tyypillinen "terveellinen aamupala" on tyyliin ruisleipää ja puuroa. Mulle se tarkottaa parin tunnin päästä kiljuvaa nälkää ja palloksi turvonnutta mahaa - mutta hei, pyöreäkin on muoto! ;) Antti Heikkilän kirjassa neuvotaan luopumaan aamupala-ajattelusta. Mitä tahansa voi syödä mihin aikaan päivää tahansa. Ja siinäkös oli opettelemista! Alkuun se aamupala oli aika pitkälti esimerkiksi smoothieta. Kunnes jossain kohti huomasin sujuvasti syöväni aamupalaksi edellisenä päivänä tehtyä ruokaa - vaikka nyt uunikalaa ja salaattia.

Nykyään aamupalaksi on vakiintunut jokin vahvasti kananmunapohjainen ratkaisu tai viimeaikoina rahka marjoilla ja turvotetulla pellavansiemenrouheella. Pellavapuuro on rahkaan sekoitettuna sekä hyvää että vatsa tuntuu siitä tykkäävän. Ja toisekseen se on helppoa sekä nopeeta. Mullahan ei ole mielenkiintoa kikkailla mitään erikoista yhtään missään vaiheessa päivää, joten kaikki ruoat on tyyliä yksinkertainen on kaunista. Myös ne leipätäytteillä lastatut paprikat on loistava vaihtoehto!

Joten vaikka se hassulta aluksi tuntuukin niin aamupalaksi voi syödä mitä vaan. Puuro-, leipä- ja muroteollisuus on luonut tietynlaisen kuvan aamiaisesta, mutta siitä poikkeaminen olikin yllättävän helppoa. Etenkin, kun aamulla kahdeksalta syöty energiapitoisempi aamupala kantaa pitkälle työpäivään eikä tarvitse kytätä kelloa vatsa kurnien hirveässä nälässä. 

Tänään meni aamiaisena taas sitä rahkaa pellavapuurolla ja marjoilla. :)

Nam!

5 kommenttia:

 1. Pellava toimii! Miten olin unohtanutkin, vaikka sitä löytyy parissakin eri muodossa ja yhdessä vaiheessa käytin paljon. Noh, nyt taas mukana kuvioissa ja massu kiittää. :)

  VastaaPoista
 2. Siis miten tuo pellavapuuro valmistetaan? :o Pellavarouhe plus vesi vaan sekaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ja unohda kaikki ohjeet määristä. ;) Laita pellavarouhetta syvälle lautaselle useampi ruokalusikallinen (tai kuten minä joskus eli suoraan blenderiastiaan), odota hyvä tovi ja kokeile lusikalla tms. Kun siitä on tullut sellaista limaa, vähän niin kuin kananmunaa, voit lisätä kaiken muun, mitä tahot. Mulla masu ei kärvistele, kupli ja lurise, kun syön pellavalimaa. :)

   Konna voi kertoa omat vinkit. :D

   Poista
  2. Juuri kuten Nova sen sanoi. Jos muistan niin turvotan puuroa jääkaapissa yön yli, mutta kiireessä yritän ainakin 10-15min ehtiä turvottamaan niin ei jää rakeiseksi vaan ihanan pehmoiseksi puuroksi. :)

   Maitotuotteiden karsiminen reilulla kädellä rauhoitti mun mahan, mutta tää puuro-rahka-yhdistelmä on vaan niiiin hyyyvääää. <3

   Poista
  3. Mä oon kans tehny noita yön yli. Aamulla nopeastiki valmis kokonaisuus. :)

   Poista