keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

No miksi se vaaka sitten onkaan niin surkea mittari?


Kyseisen kuvan bongasin Facebookin karppaus-ryhmästä. En valitettavasti tiedä kuka kuvissa esiintyvä henkilö on, mutta ainakin hänen kuvansa levittää tällä hetkellä ihan äärimmäisen tärkeää tietoa katsojilleen.

En nyt näe mitään "vikaa" tuossa 56kg-kuvassakaan ja ne omat mieltymykset on nyt täysin sivuseikka muutenkin tässä. Tärkein pointti on, että vaaka on hyvin kehno mittari. Kuvasarjan neitokaisella kroppa kiristyy upean näköiseksi - ja kilot nousevat samaa tahtia! Etenkin vähänkään liikuntaa harrastavalla alkaa oikean ruokavalion kanssa rasva tirisemään, niin että roiskuu ja lihasta tulee tilalle.

Toki kun ylipainoa on reilusti niin silloin myös se lukema puntarissakin pienenee. Aika harva vaihtaa esimerkiksi kolmeakymmentä kiloa läskiä tosta noin vaan lihakseksi läpsystä vaihto -tyylillä. Mutta lievällä ylipainolla ja erityisesti normaalipainon rajoissa toi kuvasarja pätee äärimmäisen hyvin.

Ottakaa kehityskuvia, käyttäkää mittanauhaa ja tunnustelkaa omaa olotilaa. Tässä pätee se mitä isi on mulle aina hokenut: Älä tee niinku mä teen, tee niinku mä sanon. ;)

7 kommenttia:

 1. En ollutkaan nähnyt näitä kuvia, todella silmiä avaavat kuvat, vaaka tosiaan ei ole paras mittari. Edelliseen postaukseen nyökyttelen ruokavalioasiassa. Nimenomaan kaikki lähtee ruokavaliosta. Ei auta liikunnat jos päälle vetää karkkipussin:D

  VastaaPoista
 2. Tää on kyllä hyvä kuvasarja. Just pari päivää sitten tuskailin, kun oma paino tuntuu junnaavan vaan paikoillaan. No kävin sitten kehoanalyysivaa'alla ja kappas kummaa, rasvaprosentti on tippunut reilusti tammikuun alusta ja lihasmassa hivenen kasvanut. Omaa kieltään kertoivat myös kehityskuvat, mutta niitäkin pitää vertailla vanhojen kuvien kanssa vieretysten. Omalle peilikuvalle tulee sokeaksi. Sen tosin päätin, että vaaka meni nyt kellariin piiloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tommonen analyysijuttu olis kyllä aivan mahtava.. Hitsi mua harmittaa, etten ihan jo projektin alussa käynyt! Kehityskuvien ja mittanauhan puolesta liputan. Ihmismieli on niin sairas, ettei se peilikuva päivity ihan reaaliaikasesti ja vaa'an heikkoudethan juuri todettiinkin.

   Poista
 3. Mut hei onneks naisessa pitää olla jotain, mistä ottaa kiinni. :D :D *huutonaurua*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite tykkään eniten ehkä keskimmäisestä, mutta johtunee siitä, että oikea on jo niiiin naisellinen. Ja mä oon ite tämmönen tukkijätkämalli. En osais nähdä itteäni noin naisena. *tsih*

   Poista
  2. Mä varmaan seilaan jossain ekan ja tokan kuvan välissä. Mua kanssa toi keskimmäinen miellyttää ja kohti sitä pyritään. Sä oot ehkä kuumin tukkijätkä jonka tiedän! ;)

   Poista