maanantai 13. huhtikuuta 2015

Personal trainer taskussa?


Viimeistään tämän vuoden alkupuolella startanneen potkunyrkkeilyn myötä lienee kaikille tuli selväksi, että mä olen tosi arka kokeilemaan mitään uutta. Etenkin jos ja kun siihen liittyy tuntemattomia ihmisiä ja todennäköinen mokaamisen riski. Salitreenaamisen alottaminen ei aikanaan ollut yhtään sen helpompaa.

Kun sillon vajaa puolitoista vuotta sitten aloin etsimään salia niin toki jo asuinalue rajasi vaihtoehtoja melko tehokkaasti. Lopulta voiton vei Keravan Power Center ihan koska A. hinta ja B. naisille oma kuntosali. Aikaisemmin olin käynyt Foreverilla ja jos sieltä jotain kaipaan niin ihan levottoman hyvää ryhmäliikuntatarjontaa! Mutta nyt Power Center vei voiton. Kynnys lähteä salille madaltui oleellisesti, kun oli fiiliksen mukaan mahdollista päästä "piiloon" rauhallisemman naisten salin puolelle.

Aikanaan olen saanut pari ohjausta kuntosalilaitteiden ja liikkeiden suorituksen ihmeelliseen maailmaan, mutta siitä nyt on jo aikaa. Olen päässyt treeniin sitten kiinni etsimällä ite aktiivisesti videoita suoritustekniikoista ja kahlaamalla erilaisia palstoja, jossa kokeneemmat jakavat vinkkejä. Ja tottakai treenikaverit on olleet tässäkin asiassa korvaamaton apu.


Myös ruokavalion minulle laatinut 24 Fitness Onlinen porukka tottakai lähti pistämään myös tätä treenipuolta kuntoon. Sain tottakai treeniohjelman salille, mutta mikä parasta, sain samalla käyttööni myös liikepankin, johon on videoitu suoritustekniikat. Mulle nää videot on "opetusmuotona" sopineet ihan älyttömän hyvin, koska sillä tavalla oon saanu käyttööni ihan rajattomasti aikaa opetella ja sisäistää ohjeet. Samoin useimmissa videoissa esitellyt "yleisimmät virheet" on helpottaneet sen oikean suoritustekniikan hahmottamista.

On toisaalta ollut ilo huomata, ettei sitä nyt ihan totaalisen metsässä ole ollut, mutta likimain kaikkeen saanut pientä hienosäätöä. Ja jos jostain olen superiloinen, niin olkapäille tarkotetuista liikkeistä oon saanu megahyviä vinkkejä, koska olkapäiden ajoittainen kipuilu on vaihtunut ikävästä "nivelkivusta" ihan mukavaksi lihaskivuksi. Ja ihan vaan semmosilla pienillä muutoksilla suoritustekniikassa.

Se saliujouskin on saanut kyytiä siinä ohessa, kun on enemmän varmuutta ja uskoa siihen, että hyvinhän tämä sujuu. On saanut sitä kipeästi kaivattua uutta intoa ja systemaattisuutta salitreeniin! Mutta ei sillä, kyllä mä edelleen suosin aamuja ja viikonloppuisin iltapäiviä ja iltoja, koska ne on ihmismäärältään rauhallisimpia aikoja, koska mähän en pidä ihmisistä. ;D

Tämmönen taskukokoinen PT on sopinut mun tarkoituksiini ihan äärimmäisen hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti