torstai 30. huhtikuuta 2015

Vappu - munkkeja ja viinaa!

Se on täällä taas - kansallinen ryyppyjuhla! Mä oon ennenkin blogissa jaksanut ihmetellä tämän kansan juomakulttuuria, että jos omat jalat vielä kantaa niin viinaa on kiskottu liian vähän. Sen vielä ymmärrän, että teinit vetelee vahinkoövereitä, mutta myös näiden jo varttuneempienkin aikuisten alkoholinkuluttajien lasien kallistelua aika paljon nähneenä alkaa mennä jo ihmettelyn puolelle.

Kenellä on enää hauskaa siinä kohti, kun puhe sammaltaa, motoriikka on kömpelöä ja joudut skarppaamaan pysyäksesi jalkakäytävällä saati pystyssä? Tai jos on kuten minä ja liian jurrissa tulee paha olo ja sitten yrjö lentää seuraavan kymmenen tuntia. Siinä mielessä mulla on ystäväpiirini kanssa ollut onnea, että ne on semmosia hauskanpitokännääjiä. Ettei itketä, oksenneta ja tapella.

Itsehän en ole koskaan tehnyt varsinaisesti mitään päätöstä olla juomatta. Projektin alussa ne harvatkin tölkit jäi kokonaan pois enkä mä osaa sitä kaivata millään tavalla. Oon mä osannut olla tosihelvetinjurrissakin, mutta ei sitä vaan kaipaa millään tavalla. Hauskanpitoa varten en sitä tarvitse ja toisekseen se on ihan hirveen hintasta - tungen nekin rahat harrastamiseen. :D

Enkä mä nyt hei ihan oikeesti leiki olevani mitenkään parempi ihminen kuin joku muu. Alan paukuttelemaan henkseleitä vasta siinä kohti, kun nämä syömishäiriöt ei enää hallitse mun elämää näin paljoa. Olkoonkin että en juo enkä polta lainkaan, mutta ei tällä pääkopalla silti kauheesti lähetä elvistelemään!

Vapun toinen ongelmahan on munkit. Niitä vilisee telkkarimainoksissa koko ajan ja meinaan tukehtua omaan kuolaani jokaisen mainoksen kohdalla. Vapputoreilla on aina semmonen sokerimunkkien tuorepaistokärry ja se on syy siihen miksen voi tänään mennä vapputorien lähellekään. Että vaikka alkoholi ei ole mulle ongelma, niin ei se sokerin syöminen pysyisi mulla räpylässä yhtään! Naurattaa jo itseänikin se ajatus, että söisin vain yhden. Tai edes vain kaksi. HAAHAHA ei tuu tapahtumaan - vetäisin niitä kymmeniä. Piste.


Kun syömiset nyt tällä viikolla ovat sujuneet poikkeukellisen hyvin niin en lähde leikkimään. Olen töissä myöhäiseen iltapäivään asti ja sieltä taidan kirmata turvaan salille ja koirien kanssa lenkille. Ylioppilaslakki saa edelleen pysyä turvassa kellarissa, se ei ole päivänvaloa nähnyt sitten ylppärijuhlien. :D

Syökää, juokaa, nauttikaa ja pitäkää hauskaa!! :) Läskiblogi toivottaa riemukasta Vappua!


4 kommenttia:

 1. Mä oon miettinyt alkon lisäks sitä miksi juhlapyhät tarkoittaa autonaatiolla mättämistä?! Usein tulee itellekin sellanen olo että nyt pitää mättää kun kerta on joulu/ juhannus/pääsiäinen/vappu. Tsemii terveelliseen vappuun kuulostaa kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja monelle se syy (kuten mulle) on tai on ollut ihan vaan viikonloppu. Siihen nähden nää juhlapyhät on jo ihan hyväkin syy! Silti mun taloudessa mentiin tämäkin juhla selvinpäin ja herkuitta. Tänään nautiskellaan vhh-pohjaisesti banaanilettuja ystäväni kanssa, ihan pätevä saldo entiseen verrattuna. :)

   Poista
 2. Veit jalat suustani! :'D Ihan samaa ihmettelen kun niin monella tuntuu olevan asenne "ilman viinaa ei voi olla hauskaa" ja vappuna nyt vaan on PAKKO vetää perseet koska vappu. Anteeksi mitä? :D
  En itekkään ole puhdas pulmunen, tottakai välillä on tullut fiilis että nyt känni päälle prrkele mutta äärimmäisen harvoin se ja nyt aikusemmalla iällä kun ei enää mitkään teiniangstifiiliksetkään paina mieltä, kännit kuulostaa vieläkin epämiellyttävämmältä.

  Itseasiassa olin tammikuusta alkaen ollut vähän päälle 100 päivää täysin juomatta, jonka jälkeen parina viikonloppuna join yhden ja nyt viime vkl tuli lähdettyä muiden mukana humputtelemaan ja join HUIKEAT viisi annosta alkoholia. Eipä siitä hiprakkaa kummempaa tullut mutta kyllä ihan vain tuokin annos vaikutti vielä pariin seuraavaan päivään: oli ihan veto pois, unirytmit heitti häränpyllyä ja herkkuja, niitähän teki poijjaat mieli! Eli kyllä mä vaan liputan nykyisin sen puolesta että ilman viinaa voi todellakin olla hauskempaa, mieluiten ei juo lainkaan ja jos juo niin korkeintaan pari tyyliin vaikkapa grillatessa tai saunoessa. :)

  Ja mitä tulee tuohon ylipäätään juhlapyhinä herkkujen mättämiseen, niin ymmärrän sen joskus ennen vanhaan kun aika niukasti eleltiin arkena, syötiin sen verran että jaksoi töitä tehdä eikä turhia mässäilty niin sitten tottakai kun oli joku joulu tai pääsiäinen tulossa, niin keräännyttiin suvun kesken ja syötiin vähän paremmin kerrankin mutta tuo pyhinä mässäily on vaan nykypäivänä niin absurdia kun ihmisethän herkuttelee nykyään aikalailla kokoajan, ei ole paljoa päivästä tai vuorokaudenajasta se kiinni. Kaupan kassalla kun olen töissä niin sen oikein hyvin huomaa: voi hyvä tavaton miten ihmisillä menee sipsiä, limua ja karkkia, iästä viis! :/

  Kamala mikä raamattu tästä kommentista tuli mutta toivottavasti jaksat lukea silti tämän! ;)
  Ihanaa vappua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se vaan on hassua, että tavoitellaan jotain muuta kuin tota sun mainitsemaa hiprakkaa. Koska se on se kännin vaihe, jossa mullakin on vielä hauskaa! Mutta koska mulla on hauskaa muutenkin niin raittiina vältän just noi mitä säkin listasit, että on veto pois ja tekee mieli herkkuja ja sitä rataa.

   Riikalle tossa yllä jo vastasinkin, että kun toisille se syy mässäilyyn ja/tai känniin on ihan vaan viikonloppu ja sä nyt lisäsit ton, että kyllä sitä ostellaan herkkuja päivästä riippumatta. Ei edes just joku tämmönen virallinen koko kansan juhla vaan ihan perus viikonloppu eikä edes viikonloppu vaan ihan vaan viikonpäivä. Mäkin olin ennen kaupassa töissä ja mua suretti erityisesti se miten paljon lapset kävi ostamassa herkkuja. Ja miten lihavia monet niistä lapsista oli.

   Mulle toi liikuntapuoli on nykyään sitä huumetta ja aika tehokkaasti korvannu sekä mässäilyn että juomisen. Heikolla hetkellä pysyn tehokkaammin kaidalla tiellä, kun aattelen miten se vaikuttaa mun kuntoprojektiin. :)

   Ihanaa, että kommentoit noin kattavasti!! Toivottavasti sinullakin on vappu sujunut mukavasti! :)

   Poista