perjantai 29. toukokuuta 2015

Oikotie onneen on paskapuhetta!

Jokainen eri painonpudotusmetodeja kokeillut tietää, että sitä kuuluisaa oikotietä onneen ei ole. Ihmedieetit, nälkäkuurit, pillerit, jauheet ja sen semmoiset ovat harvoin kovin pitkälle kantavia apukeinoja.

Kun itseni kaltainen tavallinen viljapunkero haluaa normaalipainoiseksi, niin tarvitaan isoja, mutta pysyviä muutoksia. On remontoitava isolla kädellä ruokavaliota ja kehoa kuunnellen sopivassa suhteessa liikunnallisesti myös aktivoitava sitä. On kokeiltava, etsittävä uutta tietoa, kokeiltava, sovellettava ja kaikessa tässä tiedon ja taidon tukehduttavassa mutavyöryssä oltava ihan helvetin kriittinen.

Koska jokainen esittää omaa kantaansa absoluuttisena totuutena. Ja tässä sopassa mausteena on tottakai erilaisia ihmetuotteita kauppaavat verkostomarkkinointiin sotkeutuneet paasaajat. Mua on kertaalleen yritetty puhua mukaan erään terveystuotteen ympärille sijoittuvaan suoramyyntiin. Se myyntipuhe lähteä mukaan siihen hommaan on vakuuttava. Rahaa luvataan ovista ja ikkunoista ihan pienellä panostuksella ja hetken päästä ei tarvitse kuin imeskellä kookosdrinkkejä suoraan pähkinästä biitsillä ja rahavirta meinaa tursuta pankkitilistä yli.

Hetken mäkin olin jo melko innostunut aiheesta, kunnes perehdyin asiaan ja pakenin niistä kuvioista vauhdilla. Tai siis ihan hirveellä vaivalla, mutta lopulta pääsin eroon ja ne piinaavat yhteydenotot loppu joidenkin viikkojen kuluessa - vaikka kyllähän mä ymmärrän olevani iso menetys tossa kuviossa, mä myyn ihmisille vaikka niiden omat mummot! ;)

Itse verkostomarkkinoinnista nyt ei sen enempää, mutta internetissä seilatessani tunnistan nykyään näissä kuvioissa olevat välittömästi. Ne myyntipuheet on ihan jäätäviä. Terveystuotteissa saat tuplasti paksummat hiukset, pidemmät ja tuuheammat ripset, terveen ihon ja laihdut bikinifitness-kuntoon - TEKEMÄTTÄ MITÄÄN MUUTOKSIA ELÄMÄNTAPOIHISI! Ei muuta kuin jauhetta tai pilleriä tai öljyä koneeseen niin johan alkaa tapahtumaan - eikä maksa kuin miljoonan kuussa, mutta kyllähän se kannattaa. En aina tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa niitä palopuheita selatessa, se läpinäkyvyyden ja jopa lievän epätoivon aste on surullisen korkea. Onhan siinä myyjillä omat rahat ja tulot kiinni.

Näissä tuotteissa on aina parempi maku, koostumus, imeytyvyys, teho, määrä, vaikutus ja hinta-laatu-suhde kuin millään vastaavalla kaupassa myytävällä tavallisella tuotteella. Tai kuten erään kalaöljyn tueksi kaupataan verikoetta, joka tutkitaan ulkomailla. Siinä otetaan verikoe ennen öljyn käytön aloittamista ja muutama kuukausi öljyn käytön jälkeen otetaan uusi koe ja tulokset paranevat HUIKEASTI lähtökohtiin nähden - ihan vain lisäämällä mukaan se öljy! Hassua tässä vain on ne kokemukset, joissa tämän verikokeen lähettäneet henkilöt eivät olekaan aloittaneet kyseisen öljyn käyttöä, mutta silti uuden verikokeen tulokset ovat paremmat. Aika mystistä hommaa, etenkin kun kyseinen testi on "anonyymi"!

Terveysjutuissa kuuntelen ihmisiä, jotka ovat itse edustamiensa asioiden eläviä esimerkkejä. En ole kiinnostunut ottamaan vastaan ravitsemusohjeita lihavalta ihmiseltä tai sen paremmin valitsisi itselleni personal traineriksi löysää sohvaperunaa. Alkoholin kohtuukäyttö ja savuttomuus ovat myös tärkeitä edellytyksiä, jotta voin hyväksyä ihmisen itselleni terveiden elämäntapojen esikuvaksi.
Edit: Lihavalla ihmisellä tarkoitan henkilöä, joka on itse edustamiensa tietojen ja taitojen vastakohta. Kuten kevyttuotteista paasaava ravitsemusneuvoja, joka on itse ylipainoinen. Sitä muutosta jo tekevät ja toteuttavat ihmiset ovat asia täysin erikseen!

Siksi mua niin kovasti huvittaakin tässä kotinurkilla nähdä usein sama isoilla Fitline -tarroilla varustettu auto, jonka hieman ylipainoisen kuljettajan ikkunasta tuprahtelee tupakansavua. Vaikka ei sillä, onhan se aika kova myyntipuhe, että kyseinen tuotesarja on niin käsittämättömän hyvä, että voit muilla terveyttä koskevilla osa-alueilla lyödä laimin monia asioita täysin - kunhan vain nautit kyseisiä terveystuotteita säännöllisesti!

Kaikkeahan voi aina kokeilla, ei siinä mitään häviä! Mutta olkaa kriittisiä ja rehellisiä itsellenne siinä, tuleeko niitä luvattuja parannuksia elämänlaatuun OIKEASTI vai ei. Älä sitoudu vuosien sopimuksiin, älä vaikka miten painostettaisiin. Ja ensisijaisesti AINA katso ensin se elämäntapojesi runko kuntoon. Syö hyvin, liiku hyvin, nuku hyvin ja erilaisilla lisillä korkeintaan täydennä tätä pakkaa - älä korvaa niillä mitään hyvinvoinnin osa-aluetta.


4 kommenttia:

 1. Puhut kyllä niin asiaa. Oikotie onneen on tosiaan myytti, ei sellaista ole. Ellei sitten puhuta siitä että päätyy olemaan onnellinen juuri sellaisena kuin on. Ehkä se on se lyhin tie onneen. Mutta sekään ei tarkoita ettei voisi haluta silti kehittää ulkoisia ominaisuuksia, tai vahvuutta, nopeutta tms.

  Ainoastaan siitä olen hieman eri mieltä, että ottaako vastaan ruokavalioneuvoja lihavalta. Pitäisi tietää missä se kyseinen henkilö on ollut vaikka vuotta aiemmin. Itse olen lihava, mutta olen ollut vielä paaaaljon lihavampi. Eli yhden vilkaisun perusteella tehdyt johtopäätökset ei minusta koskaan ole hyvä juttu. Aina pitäisi välttää ennakko-oletuksia ja olla avoimin mielin. (mut joo, se perinteinen iki-lihava terkkarintäti joka sanoo yläasteikäisille et laihduttakaa.... ei v*ttu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin nimenomaan näitä, iki-lihavia, jotka ovat kovia pätemään ja puhumaan ja neuvomaan, mutta itse tekevät täysin päinvastoin. Enhän mäkään ole likimainkaan timmissä kunnossa, mutta uhoan tietäväni jotain laihduttamisesta ja treenaamisesta. :)

   Se ajatus poikii yhdestä ohjelmasta, jossa haastateltiin ravitsemusneuvojaa, joka oli itse selkeästi ylipainoinen. Siinä hän sitten esitteli kaupassa vähärasvaisia tuotteita ja painotti täysrasvaisten tuotteiden vaarallisuutta. Kyseessä on siis alansa ammattilainen, joka on itse täysi vastakohta puhumilleen asioille.

   Poista
 2. Mä vihaan verkostomarkkinointia! :D Just mut huijattiin vähän aikaa sitten "tyttöjen hemmotteluiltaan" joka paljastui Mary Kay- kosmetiikkasarjan verkostointimarkkinointi-pakko-ostaa-tuputukseksi. Myyjä oli jotenkin ihmeissään kun en jälkeenpäin ollutkaan kiinnostunut yhdestäkään hänen tuotteesta enkä halunnut mitään tilata. 200e rasvoja. prkl.

  No se siitä, niihin hommiin ei ikinä pidä lähteä. Ja oikotietä onneen ei ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta. Toista kertaa mua ei näissä hommissa kuseteta, kerran se oli jo hyvin lähellä! Mutta ne myyntipuheet osaavat olla niin mahdottoman hyviä, että en ihmettele kuinka ihmiset niihin haksahtavat. :(

   Poista