torstai 28. toukokuuta 2015

Tulihan kokeiltua kuntonyrkkeilyä! + Vapaapäivän koirakuvat

Kävin tiistaina ensimmäistä kertaa kokeilemassa kuntonyrkkeilyä. Sehän kuulostaakin semmoselta kevyeltä setiltä, että vähän kuntoillaan ja pikkasen lyödään välillä. VÄÄÄÄÄÄRIN! Se 1h 15min oli semmonen elämys ja kokemus, että totta tosiaan jouduin viemään itteni aivan sinne oman jaksamisen ja pystymisen äärirajoille.

Ensimmäiset tehtävät tein parin kanssa vuorotellen, kunnes sain parikseni toisen tunnin vetäjistä. Ja sehän tarkoitti sitten sitä, että kun tuli aika vaihtaa parin kanssa vuoroa, niin joka ikinen vuoro oli ihan mun ikiomaa lyöntijuhlaa. Ei vaihtoja. Viimeisenä tehtävänä lyötiin kahden minuutin erissä ihan vaan suoria rytmillä vasen-oikea. Ja voimalla. Kolme kertaa kahen minuutin aikana huudettiin merkki, jonka jälkeen piti kymmenen sekuntia lyödä niin nopeasti kuin vaan ikinä pystyy ja heti perään jatkui kovat suorat lyönnit.

En enää pysyny edes laskuissa mukana, että montako näitä settejä vedettiin. Sen verran monta kuitenkin, että olin äärimmäisen helpottunut, kun tunti läheni loppuaan ja sai vihdoin ottaa hanskat pois kädestä lopun lihaskuntoa varten. MÄ SELVISIN! Vapisevin käsin yritin tehdä (erittäin huonolla menestyksellä) käskettyjä punnerruksia ja käsien varassa liikkumista ja sen semmoista. Ihan jäätävän kova setti ja se hikoilun määrä oli ihan tolkutonta - melkein näin jo sieluni silmin oman suihkuni, jonka alle asettuisin ainakin tunniksi!

Ihan vaan kunnes kajahti käsky hanskat takas käteen - jatketaan! WHAT?!?! Aika piteni kahdesta minuutista kolmeen enkä mä tiennyt enää kumpi oli lähempänä, itku vai oksennus. :D Mun pitäis kaikkea tappelua päästä aina treenaamaan kaksi tuntia putkeen, koska nyt myös kuntonyrkkeilyssä mä alan lyömään oikein vasta aikasintaan 45min jälkeen. Siihen asti junttaan lyönnit ihan vaan käsivoimin ja vasta kun käsistä loppuu voimat niin alan lyömään oikein, koska siinä kohti viimeistään on pakko ottaa kroppa mukaan, kun kädet ei enää yksinkertaisesti toimi.

Vasta siis totaalisen uupuneena alan lyömään kovaa. Aika epäloogista, mutta niin se vaan menee. Sillon pitää kaivaa ne viimesetkin rippeet voimista ihan koko kropasta ja vaikka siinä kohti kädet on jo aivan tunnotonta makaronia niin se kehosta tuleva voima pistää sen hanskan matkaan merkittävästi suuremmalla voimalla. Millähän hitolla sen saman rentouden sais mukaan alusta asti?!

Ihan huippuhauska ja rankka tunti enkä malta odottaa, että pääsen sinne uudestaan!


Keskiviikkona oli vapaapäivä ja olin suunnitellu meneväni koirien kanssa kevyelle lenkille ja sitten vähän vähemmän kevyempää settiä juosten mäkeä ja rappusia. Aamulla heräsin kyllä siinä hieman kuuden jälkeen, mutta nyt varhaisen lenkin sijaan tuntu paljon fiksummalta jatkaa unia. Nukuin vielä muutaman tunnin lisää ja kaikkinensa pitkälti yli 10h tuli tankattua hyvää unta. Ja nyt aloin vähän hahmottamaan miltä se tuntuu, kun kroppa huutaa lepoa. Maanantain tuplatreeni potkunyrkkeilyä ja aavistuksen tiukahko setti kuntonyrkkeilyä tiistaina vissiin vähän verotti voimavarastoja, joten hyvillä mielin kunnioitin sitä fiilistä ja pidin täysin vapaan kaikesta kuormittavasta liikunnasta.

Tolleen ihan totaalisen uupuneen kehon kanssa vapaapäivän pitäminen tuntuu itseasiassa aika kivalta. Se ei tunnu laiskottelulta tai aiheuta semmosta levottomuutta, että jotain kyllä olis pakko tehä - oli kivaa kaikessa rauhassa nauttia auringosta ja kokonaisesta päivästä ihan vapaasti käytettävissä olevaa aikaa. Startattiin aamupäivällä koirien kanssa lopulta yli 2,5h kevyellä lenkillä. Pitkästä aikaa nappasin kamerankin mukaan ja vaelleltiin pitkin metsää nauttien kesäisestä säästä. Koirilla oli ihan huippukivaa! <3

Kävin menestyksekkäästi katsastamassa Golfin, kävin mummolassa ja katsomassa pikkusiskon teatteriesityksen. Nyt on taas aika pätevä fiilis ja tänään pääsee potkunyrkkeilemään ladatuilla akuilla. Ja aurinko paistaa taas!

Laitan koirakuvat tähän loppuun yhteen pötköön niin on halutessaan helpompi skipata ne, jos ei koiramaisuudet kiinnosta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti