maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kesäkuun ensimmäinen päivä ja maanantai - hieno ajankohta tehdä pysyvä muutos!

Siitähän jaksan aina rätkyttää, että elämäntapamuutokset alkaa aina tiettynä päivänä, joka on aina "ensi maanantai" tai "ensi kuun ensimmäisenä päivänä". Vaikka niin ei suinkaan tarvtisisi olla, aina on hyvä päivä tehdä itselleen hyvää tuovia muutoksia. MUTTA! Nyt se on tässä, kesäkuun ENSIMMÄINEN PÄIVÄ ja kaiken lisäksi MAANANTAI - tämä selkeämpää viestiä ei universumilla ole tarjota!

Siis kuinka mahdottoman täydellinen ajankohta tehdä elämäntavoissaan ne muutokset, joita jo uutena vuotena uhkasi tehdä, mutta jotka toteutukseltaan jäivät puolitiehen. Ja kuinka helppo ajankohta startata sokeriton kuukausi! Ja sokerittomuudella tarkoitan nyt huonoja sokereita. Kesällä vhh-ruoan kokkailu on yhtä juhlaa, etenkin grillaamisesta pitäville. Pitäkää grilli tulilla vaikka aamusta iltaan ja tehkää huippuhyvää ruokaa, siihen ei hötöistä viljaa tarvita laisinkaan mukaan. Hyvin maustettuja kasviksia ja kunnon lihoja, maltillisesti maissia ja jos nyt oikein jäätävästi mieli tekee niin kohtuudella uusia perunoita.


Jälkkäriksi raikasta marjasmoothieta ja oikein megaherkutteluun tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa. Karkkipäivää varten erilaisiin karppilettuihin löytyy paljon ohjeita netistä (joitain olen testannut ja toimivat hyvin!) ja lettukestit vatsaa vääntävien vehnälettujen sijaan karppilätyillä. Kylkeen kermavaahtoa ja marjoista omin pikku kätösin survottua sokeritonta hilloa. Tai esimerkiksi grillattua banaania vaikkapa omatekoisen jätskin kanssa (laiskat saavat luvan käyttää ihan kaupan kermajäätelöä, kuten minä). Suklaan ystäville vain oikeata suklaata, ei mitään maitosuklaasokerimössöä.

Kesä on niiden mielettömän ihanien tuoreiden marjojen aikaa, otetaan siitä kaikki ilo irti! Käytetään niin paljon tuoreita raaka-aineita kuin vain mahdollista (kovaa uhoamista multa, joka otan kaiken pakastimesta..), tehdään hyvää ja puhdasta ruokaa.

Nauti kesästä ulkoillen. Ja aseta vaikka itsellesi joku liikunnallinen haaste. Jos kestävyyskunto on huono, niin aloita juoksemalla yksi lyhtypylväiden väli. Seuraavaksi juokse kaksi väliä, sitten kolme ja elokuussa olet jo ihan maratoonari. Mä ite tilasin vastuskuminauhan ja sen avulla alan treenaamaan leuanvetoja säännöllisesti. Syksyllä aion pystyä vetämään useamman leuan puhtaasti putkeen ilman kuminauhaa. Niin ja edelleen aion jatkossakin jaksaa juosta kymmenen kilsaa alle tuntiin.


Oli kyse sitten ruokaan tai liikuntaan liittyvästä haasteesta niin älä ryhdy holtittomaksi. Jos olet esimerkiksi vaikeassa sokerikoukussa niin älä uhoa aloittavasi loppuelämän sokerittomuutta tasan juuri nyt etkä aio enää koskaan edes vilkaista karkkihyllyä kaupassa. Ota tarpeen vaatiessa ihan vaan päivä kerrallaan. Keskity siihen hetkeen, jossa nyt elät ja taistele niiden nyt vallitsevien ongelmien ratkaisemiseksi. Jos tänään pystyt olemaan herkuttelematta, vaikka sitten väkisin, niin huomenna olet jo vähän varmempi siitä, että ehkä tämä onnistuu sittenkin ja päivien kuluessa saatat päästä huomaamaan, että olet henkisesti paljon vahvempi kuin uskoitkaan.

Kirjoita ylös ne asiat, jotka haluat kesän aikana saavuttaa. On se sitten vähemmän hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio, painonpudotus, liikunnallinen saavutus, parempi tulos kuntotestissä tai mikä tahansa asia, jonka olet aina halunnut saavuttaa, mutta et ole vielä päässyt kiinni siihen. Tee lyhyen tähtäimen suunnitelmia oman haaveesi toteuttamiseksi ja tarvittavan lyhyin askelin lähdet tarpomaan kohti päämäärääsi.

Koska hei, on kuun ensimmäinen päivä, maanantai ja juuri alkanut kesä - mikäs sen hienompi ajankohta ryhtyä tuumasta toimeen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti