torstai 11. kesäkuuta 2015

Leuanvetoprojekti - Kun jostain se nyt vaan on alotettava!

Kesäprojektiksi on tosiaan valikoitunut muun muassa leuanvedot, sekä myötä- että vastaotteella. Ja koska oikein hyvänä päivänä jaksan vetää vastaotteella noin 1,5 leukaa ja myötäotteella noin 0,25 - ja huonona päivänä molempia menee tasan 0. Niinpä tilasin treeniavukseni vastuskuminauhan.

Saliltakin noita kuminauhoja löytyy, mutta koska ensinnäkin salimotivaatio on tasan nolla ja haluan hyödyntää kumpparia muissakin jutuissa niin tilasin ihan ikioman. Vahvuudeltaan tilaamani kuminauha on sitä luokkaa, että sillä voi lingota pikkulapsen kerrostalon katolle. Vakiolenkkireitin varrella on ainakin yksi kuntoilupiste, jossa pääsee kesken lenkin vetämään pakolliset leuat. Pitäis vaan löytää toinenkin, koska tällä paikalla ei ole varsinaista leuanvetotankoa vaan tollanen ihme viritys, jossa kyllä vastaotteella saan tehtyä mainiosti, mutta tuntuu etten saa tarpeeksi leveälle käsiä myötäotetta varten. Mutta ei se mitään, tämäkin on jo tyhjää parempi.


Kuminauha kotiutui viikko sitten ja viikossa on ollut nyt tasan yksi päivä ilman tätä harjoittelua. Viikko sitten potkunyrkkeilytreeneissä roikuin leuanvetotangossa treenien jälkeen selkää venyttäen ja valmentaja käski kiskoa itteni ylös. Kerroin voimieni vähäisyydestä ja armottomasta koko kesän treenisuunnitelmasta. Uhosin olevani niin helvetin vahva sitten syksyllä! Koutsi heitti salin oman valikoiman kuminauhan tankoon ja ilmotti, että then you can just as well start right now. Että mitä sitä suotta alottamaan "huomenna", kun sen kerran voi alottaa heti. Samoin maanantain treeneissä roikku kuminauha tangossa ja kun käsky kävi niin piti tehdä yksi veto myötäotteella. Vain yksi, mutta täydellisellä tekniikalla.

Mähän haluan lenkille aina mukaan niin vähän liikkuvia osia kuin vain mahdollista. Niinpä kieppasin kuminauhan olkapään yli ja vastakkaisen kainalon alta ja siinähän toi roikku mukavasti matkassa häiritsemättä, kuten ylemmässä kuvassa. Ja asian ulkopuolelta tiistain lenkkitunnelmia laumankin osalta:


Mutta kuten sanottua, jostain se nyt vaan täytyy alottaa. Ehkä myöhemmin kesällä pääsen tilaamaan ohuemman kuminauhan ja toisekseen näitä voi hyödyntää aika monella tavalla. Oon jo varioinu kotijumppaakin tän vahvan kuminauhan avulla! Niin ja sitten syksyllä jaksan tehdä jo monta vetoa kokonaan ilman avustusta, eiksje?! ;)


1 kommentti:

  1. Hei sulla on ihan sama tavoite kuin mulla! Mä harjoittelen myös kuminauhoilla kun hemmetti ei lähe ilman nauhaa yhtäkään leukaa. Se on tekniikasta kiinni ja mulla ei lähde tarpeeksi selästä liike. Vaikka tän teoriassa tiedän niin silti en osaa soveltaa käytäntöön :D Oon päättänyt että tempaisen vielä leuan ennemmin tai myöhemmin, ennen en luovuta :D

    VastaaPoista