keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

"Se on sellainen läskiblogi joita soisi olevan paljon enemmän. Sellainen jossa on oivallettu että se vaaka ei kerro meille loppu viimeksi yhtään mitään."

Eilinen kysymys kuului "Mutta mikä läskiblogi se semmonen on, jossa ei vaakaa kytätä?!" ja yhden vastauksen antoi muun muassa kommentin kyseiseen kirjoitukseen jättäny Anni:
Se on sellainen läskiblogi joita soisi olevan paljon enemmän. Sellainen jossa on oivallettu että se vaaka ei kerro meille loppu viimeksi yhtään mitään.
Ja samaa mieltä oli moni muukin. Ja samaa mieltä olen itsekin. Ne numerot vaan on niin hienoja! On upeeta voida sanoa, että mäpäs olen laihtunut kakskytseittemänpilkkuviis kiloa! Paitsi niinä päivinä, kun kroppa onkin kerännyt nestettä ja olet laihtunut vaan kakskytkuuspilkkukaheksan kiloa. Tai että pitää ahdistua kunnon paskamättöpäivästä, koska pari seuraavaa päivää on laihtunut ehkä vaan kaksytviispilkkukaks kiloa. Ja se ahdistus helpottaa vasta, kun olet virallisesti taas laihtunut kakskytseittemänpilkkuviis kiloa ja mielellään vähän enemmänkin.

En pääse siitä mihinkään, numerot saa kaiken kuulostamaan paljon hienommalta. Olisi hienoa vaan kehuskella suurilla pudotusmäärillä, koska "melkeen kolkyt" laihdutettua kiloa on ihan hitosti enemmän kuin "vähän reilu kakskytviis". Siinähän on ihan tolkuton ero! Mutta mä olen 24-vuotias ex-läski ja kovaa vauhtia status on muuttumassa johonkin ihan muuhun. Onneksi vielä hyvän matkaa kuitenkin 24-vuotias, mutta ex-läskin lisäksi olen nykyinen treenaaja. Jonkin sortin urheilija. Hyvinvoinnin metsästäjä. Ehkä jonain päivänä motivaattori ja esikuva. Kamppailija monessakin merkityksessä. Kovaa vauhtia elämäni parhaassa kunnossa.


Se fakta ei poistu ikinä, että mä olin lihava. Ylipainoinen ja fyysisesti sairastumassa todella pahasti. Henkisiä arpia korjaillaan vielä pitkään. Mutta mä voin joko pitää sitä taakkana tai kääntää sen voimavaraksi. Tabun sijaan olen jo tämän blogin kautta päättänyt tehdä itsestäni esimerkin. Haluan jakaa vertaistukea, ymmärrystä, tsemppiä ja toivoa. Olen omaa matkaani kulkenut niin helvetillisissä ryteiköissä ja meinannut hukkua moneen suohon, ettei sen tunnelin päässä ole ollut minkään sortin valoa, mutta tässä sitä vaan kirjaimellisesti kamppaillaan menemään edelleen. Nyt se epätoivonen räpiköinti on vaan muuttunut aivan täysin. Mullahan on kaikki avaimet kätösissä nauttia elämästä ja terveemmästä kehosta!


Joten mä olen nyt elävä todiste siitä, että hyvin monella tapaa ongelmainen voi saada kehonsa terveeksi. Nyt lähetään sitten pusertamaan sitä henkistä terveyttä parempaan jamaan ja opetellaan irtautumaan siitä vanhasta pläski-statuksesta. Aina välillä treeneissä se iskee tajuntaan, että totta tosiaan entinen pullea liikuntaa vihaava sohvaperuna saa ihan hillittömiä fiiliksiä liikunnasta. Se on ihan naurettavaa! Eikä edes kurvaa autokaistan kautta hampparit molemissa käsissä kotiin?! On sitä pitkälle tultu. Todella hemmetin pitkälle. Eikä siitä edes murto-osa ole mitattavissa puntarin avulla.

Mutta ne numerot. Ehkä mä vaihdan sen vaakalukeman pienennyskyttäyksen vaikka siihen, että aletaan kyttäämään mulle suurempia numeroita leuanvedossa. Tai punnerruksissa, jotka ei ole ihan sitä vahvinta alaa. Siinä mulle työstettäviä numeroita, koska sivupalkin painokehityksen alle on lisätty seuraavaa:


Hyvää treenikesää mulle, nyt otetaan kaikki ilo irti liikkumisesta ja terveellisestä syömisestä. :)

5 kommenttia:

 1. Sie oot kyllä nainen niin Kingi! Ja ehottomasti motivaattori ja esikuva jo nytkin! :) Hienoo työtä ja kyllä on likka muuttunut! :) Mie kyllä tossa vaiheessa kyttäilisin itteeni peilistä ja ihailisin aikaansaatua kun enää mokomaa vaakaa joka kertoo missä mennään ylipainossa ;) Toki jos joitakin lukemia tahtoo seurata niin voishan sen vaaán vaihtaa mittanauhaan ja mittailla sitten niitä haboja ja litistyviä kehonosia! :D

  P.S En muista ootko vielä semmosta tarkkaa ruoka-ainelistaa tehnyt syömisistäsi mutta semmonen ois kiva :) Eli mitä vihanneksia, kasviksia, hedelmiä jne Konna syö :)

  Sitä minun omaa miinuskolmeekymppiä ootellessa kun viimeksi luku jäi 24kiloon. Tosin sillon ei ollut tätä extrakuuttakiloa siinä lisätaakkana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoista! :) <3

   Teen ilomielin toivomasi listan, mutta ensihätään auttanee hiljattain tekemäni postaus VHH-ruokavaliosta, josta löytyy myös linkki karppaus.infon ateriamatriisiin, joka aika kattavasti ja likimain täydellisesti esittelee mun käyttämän ruoka-aineet (http://miinuskolkyt.blogspot.fi/2015/05/vhh-ruokavalion-aloitus-ja-toteutus.html). Ateriamatriisin esittelemistä karppausvaihtoehdoista oma toteutustapani sijottuu johonkin alakarpin ja hyväkarpin välimaastoon. :)

   Kannattaa nauttia matkasta kohti sitä tavotetta, se tulee olemaan raskas, mutta äärimmäisen palkitseva operaatio ja kuten jo sun blogin puolella sanoin, niin et ole niiden ikävienkään asioiden kanssa yksin!

   Poista
  2. Jei! Kiitti! :) Tuosta matriisistakin tosiaan saa aika hyvää osviittaa, oon näköjään aiemmassa laihdutusyrityksessä syönykki aikalailla tuon hyväkarpin mukaan :) Vehnätöntä ruisleipää en tosin oo syöny vaan ihan sitä vehnällistä ja banskuja ja rypäleitäkin oon mättäny.

   Erityisesti kiinnostas ruokavaihtoehdot missä ei oo kalaa, äyriäisiä tai jauhelihaa, ite kun en niistä välitä. Samoin mantelijauhojen ja pähkinöiden kanssa, niille taidan olla vähän allerginenkin. Soijaa ei mee suusta ales myöskään.

   Joo, kyllä tässä taas lähdetään reissaamaan: toiset tekee ulkomaanmatkan lomalla ja menee kärtsäämään aurinkoon siinä missä minä palaan taas terveelliseen ruokavalioon ja kropan kutisteluun :D Kiitos tsempistä! <3

   Poista
  3. Mä kyllä lämpimästi suosittelen jättämään sen vehnän ja käyttämään sitten vaikka niitä täysjyväviljatuotteita ja mitä niitä nyt on. Mutta se vehnä on niin ultimaattisen turhaa hötöä. Ja jos olet sokerikoukussa niin jätä alkuun hedelmät vähemmälle. Hedelmäsokeri ruokkii sitä sokeriaddiktiota ihan yhtälailla kuin karkit ja muut.

   Karppaus.infon sivuilla on myös ihan hitosti reseptejä ja Facebook on täynnä eri ryhmiä, joissa ihmiset jakaa omia kokkauksiaan. Niistä saa myös kysyttyä, että miten jonkun tietyn ruoan saa valmistettua vaikkapa ilman jotain tiettyä raaka-ainetta. :) Enkä tarkota pelkästään vhh-reseptejä vaan maidotonta, gluteenitonta, viljatonta, jne. Kaikenlaisia löytyy omiin tarpeisiin.

   Tälle matkalle kelpaakin lähteä, on aika paljon nähtävää, koettavaa ja opittavaa. :)

   Poista
  4. On se kyllä kumma ku täysjyväruisjauhonki sekaan pitää sitä vehnäjauhoa tunkea :( Nyt syöny toistaseks reissumies- ruikkareita mut kattoopi josko sitä muuta löytys. En kuitenkaan halua hirveen "erikoista" ruokavaliota itelleni muokata mm. ruokia rajottamalla tai kokonaan ruokavaliosta poistamalla. Esim. perunasta en kyllä pysty luopumaan kun siitä niin tykkään :) Mutta jotain sekin että vaaleeta vehnää en puputa.

   Joo, tuo on kyllä totta että sokeria pitää vähentää ja ne hedelmätkin sitä sokruhimoa yllyttää. Nyt on onneks ollu iha kiva fiilis nää alkupäivät eikä sokerikoukkuoloa oo ollu :) Käyttämäni mehukeitto tosin sisältää sokeria :D

   Pitääkin pistää nuo nettisaitit korvan taakse, kiitos!

   Poista