torstai 13. elokuuta 2015

11 kysymystä - 11 vastausta

Jo jonkun aikaa sitten sain haasteen Herkkuperseestä beibeberberiksi -blogin kautta (tsiisus mikä sanahirviö!) ja nyt annetaan vastaukset näihin.

1. Mitkä ovat tämän hetkiset tavoitteesi kropan ja painon osalta? Miten aiot saavuttaa ne?

Kilomääräinen paino on unohdettu, koska vaakakin on hylätty kokonaan. Ensin ajattelin puntaroivani taas syksyn tullen, mutta en koe tekeväni sillä tiedolla yhtään mitään, joten olkoot! Kroppaa kiristellään. Ei laihduttaen vaan treenaten. Läskiä tulee edelleen palamaan monta kiloa, mutta tilalle tullaan rakentamaan enemmän lihasta ja kestävyyskuntoa nostetaan.

Niiden saavuttaminen on varsin yksinkertaista: syö hyvin ja treenaa perkeleesti. Niin ja sitten sitä lepoa ja jotain muita pieniä tekijöitä mitä siinä olikaan. ;) Positiivisella asenteella ja hillittömällä motivaatiolla hikoilen kohti unelmavartaloani askel kerrallaan. :)

2. Minkälaisia lämpimiä aterioita syöt? Nimeä ainakin viisi lempiruokaasi.

Aika vähän oikeastaan yhtään mitään. Pääasiassa syön salaatteja, joiden lisukkeena sitten lihaa, kanaa, kalaa ja millon mitäkin. Niin ja juustoja, avokadoa, siemeniä, pähkinöitä, öljyjä.. Olen varsin laiska kokkaamaan enkä omista tiskikonetta ja vihaan tiskaamista, niin minimoin tiskaamisen määrää tekemällä ruoan mahdollisimman paljon oikoen. :D Mutta noin muuten lemppariruokia ovat ehdottomasti mummon tekemä pizza (viljaton pohja, tietysti!), gratiinit, uunilohi, kermaiset wokit ja grillattu ruoka (lihaa ja kasviksia). NAM!

3. Mikä on Akilleen kantapääsi?

Ystävämme sokeri - lukien lähes kaikki hiilihydraatin olomuodot. Tai siis, "suolainen sokeri", kuten sipsit. Se on pahin.

4. Treenivaatteet joita himoitset omaksesi? (Kuva mukaan)

Vaikka mitä esimerkiksi Venumin ja Fairtexin kamppailuvaatteita. Samoin Better Bodies miellyttää silmää.5. Heikoin/noloin hetkesi jota et ole (vielä) kehdannut kirjata ylös blogiin?

Kyllä niitä hetkiä on aika sujuvasti tänne listattu tämän aihealueen tiimoilta. Niitä hirveitä ahmimiskohtauksia ja herkutteluövereitä.

6. Paras tämän hetkinen henkinen/fyysinen saavutuksesi painon/kropan/treenin osalta?

Henkisesti koen eläväni nyt hyvin onnellista elämää. Yleisasenteeni on positiivinen eikä maailma kaadu niihin satunnaisiin huonoihin fiiliksiin. Herään aamuisin hyväntuulisena ja menen nukkumaan hyväntuulisena, siinä on jo aikamoista saavutusta. :)

Treeneihin liittyvät saavutukset liittyvät (yllättäen) siihen vähäiseenkin kehitykseen kamppailulajeissa. Kun vihdoin tajuaa yläkoukun lähtevän pienellä liikkeellä rennosti ja terävästi tai kun jossain tietyssä potkussa se lantio vihdoinkin kääntyy tarpeeksi ja voima tulee kropasta eikä vain jalasta. Tai kun et sparrissa ottanutkaan turpaan ihan 6-0 vaan ehkä korkeintaan 6-1. ;)

7. Miten palkitset itsesi saavutuksista?

Addikti tarvitsee aina jotain muuta addiktionsa korvaamiseen, joten sokeri on korvattu shoppailulla. Treenivaatteita ja -varusteita.

8. Jos et saa herkutella pahaa mieltä pois millä muulla tavalla lohduttaisit/piristäisit itseäsi?

Kuka arvaa? Treenaamalla! Ja shoppailemalla..

9. Älyttömin treeni/laihdutusmokasi?

Vähäkaloriset dieetit - tietysti. Niistä ei tullut kuin paha mieli, ahdistus, masennus ja lopulta auttamaton retkahdus takaisin vanhoihin tapoihin, kun ei sitä nälkää kestänyt väkisinkään. Olo oli väsynyt ja uupunut ja vetämätön. Niillä ei ole saatu aikaan mitään muuta pysyvää, kuin entistä pahemmat syömishäiriöt.

10. Etsi kuva joka motivoi sinua painon/treenien suhteen. Perustele miksi.


Tähän kohti nyt sopis ehkä noin sataviiskytmiljoonaa eri kuvaa, mutta valitsen nyt just ton. Ihan ensinnäkin, koska no hei, Eva Wahlström. Tarviiko siitä nyt sen enempää? Muija on kehässä ihan tappaja, mutta erien ulkopuolella rakastan tota ylitsevuotavaa iloisuutta ja koko purukaluston paljastavaa hymyä ja naurua. Ja Eva on upeassa kunnossa. Ja koska itsekin haluan joskus tulla valitsemassani lajissa ihan järjettömän taitavaksi.

Vaikka tässä elämässä otellaan kukin omien ongelmiensa ja haasteidensa kanssa ihan tosissaan, niin ei sen tarvitse silti aina olla niin vakavaa. Asioihin voi suhtautua vakavasti ja silti nauraa niille niin, että raikuu. Ilman vastustajia ei olisi voittajiakaan, näinkin kliseistä vertauskuvaa nyt käyttääkseni. Koska jos kaikki olisi aina vaan helppoa ja sujuvaa ja ihanaa, niin mistä ne onnistumisten huippufiilikset sitten saataisiin?!

11. Treenibiisi jota et kehtaa myöntää kuuntelevasi mutta teet niin kuitenkin?

Ei ole. Kuuntelen avoimesti Antti Tuiskua, Robinia, JVG:tä, Cheekiä, kaikenmoisia perseenpyörityshittejä ja ihan milloin mitäkin. :)Nyt mun pitäis haastaa joku tietty määrä blogeja vastaamaan seuraavaksi esittämääni yhteentoista kysymykseen, mutta enpäs teekään niin. Tämä haaste on jokaiselle, joka sen haluaa ottaa vastaan. Voi vastata omaan blogiinsa, nimellä tai anonyymisti kommenttikenttään tai vaikka vaan pohdiksella niitä itsekseen tai ihan miten tahansa. Ok?

1. Mikä arkipäiväinen asia tekee sinut onnelliseksi?
2. Mitä haluaisit muuttaa itsessäsi? Mitä se vaatisi? Miksi et toteuta sitä?
3. Mitä haluaisit muuttaa elämässäsi? Mitä se vaatisi? Miksi et toteuta sitä?
4. Miten mielestäsi VHH-ruokavalio koostuu?
5. Syötkö viljatuotteita? Miksi?
6. Milloin viimeksi olet kokeillut jotain liikunnallista ihan kokonaan uutta asiaa? Mitä ja minkälaista se oli?
7. Voisitko luopua vaa'asta? Miksi?
8. Lasketko kaloreita? Miksi?
9. Mikä on suurin epäkohta ruokavaliossasi?
10. Ketä ihailet ja miksi?
11. Miten koet onnellisuuden?
Bonuskysymys: Miksi luet tätä blogia? :)

Vastatkaa! Heti!

2 kommenttia:

 1. Hep! Toivoisin että osallistuisit vapaamuotoiseen galluppiini täällä http://beibeberberi.blogspot.fi/2015/08/gallup-miten-pysyt-normaalipainossa.html

  Saat samalla itsellesi vinkkejä muiden vastaajien kommenteista :-)

  VastaaPoista
 2. Löysin vastikään sun blogin. Vastailen näihin sun kysymyksiin mun blogiin! Tervetuloa kurkkimaan.

  http://tiimalasiomena.blogspot.fi/

  Vastaan tohon bonuskysymykseen tähän, eli sun blogin aihe sopii itelleni hyvin, eli tykkään lukea tämmöstä.

  VastaaPoista