sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Syksy houkuttelee juoksemaan!

Se on viime viikkoina iskenyt. Salakavalasti. Lujaa. Meinaan into lähteä juoksemaan. Sama juttu oli viime syksynä! Koko kesänä ei saanut lenkin lenkkiä aikaseks, mutta heti kun on pimeetä ja kylmää ja ankeeta, niin jo tekee mieli lähteä kirmaamaan!

Mutta mä keksin minkä takia. Sillon kun illat on valoisia ja ainakin välillä lämpimiä niin sitä on kiva keksiä kaikkea muuta tekemistä. Ulkona voi hengailla ihan muuten vaan ja kun mun parvekkeellekin paistaa aurinko pitkälle iltaan asti, niin mihinkä sitä siitä lähtis kimpoilemaan ihan suotta. Koko kesän mietiskelin, että pitäis ja pitäis ja pitäis, mutta ei, yhen ainutta kertaa en saanu itteäni juoksulenkille. Nätillä ilmalla semmonen piiiiitkä ja rauhallisemman tahdin maisemakäppäily on vaan paljon kivempaa!

Tänä aamuna olin sitten reippaana ponkasemassa melko vilpoiseen, mutta aurinkoiseen aamuun lenkille. Kiskasin lenkkarit jalkaan ja sain riemukseni todeta niiden olevan rikki. Ja koska olen suurien HEP! -ideoiden suuri ystävä niin nyt tuli aika ostaa vihdoinkin oikeasti hyvät lenkkarit (ihan tosi, mulla oli keskiviikkona vapaapäivä niin siinä ajankuluksi keksin käydä vaihtamassa auton.. Ihan vaan kun tuli semmonen fiilis!). Aikasemmin ei ole montaa kymppiä uhrattu yhtään mihinkään kenkiin, mutta kun kaikki muut välineet kaikkiin muihin lajeihin alkaa olemaan varsin hyvällä mallilla, niin nyt se tuli aika pistää tääkin osasto kuntoon.

Opin siis tänään uuden sanan "pronaatio". Ihan nevahööd. Opin miten vinksinvonksin mun jalat on ja yhtälailla myyjän veikkaukset polvi- ja lantioseudun kivuista osuivat aika tarkasti kohteeseen. Kokeilin muutamia eri kenkiä ja lopulta matkaan lähti iloisen vihreät New Balancet. Koeajo tullaan suorittamaan lähipäivinä, tämä päivä kun nyt levähti käsiin päiväunien takia. Ja sitten piti vaihtaa verhot ja pestä pyykkiä ja tehdä ruokaa (siis "ruokaa" eli salaattia!) ja varustaa uusi treenikassi ja sitä rataa. Ehkäpä tiistain treenien jälkeen käydään kirmaamassa joku pikkunen lenkki? Jännä nähä miltä tuntuu!

2 kommenttia:

 1. Ihanat tossut!

  Mä tykkään käydä juoksemassa nyt kun on viileämpää. Kesäillat kun tuppaavat olemaan lämpimiä (köhöm - ovat ja ovat...) eikä juoksu maita liian kuumalla ilmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äsken koiria iltapissalla käyttäessäni otin ihan pienen testiajon näillä ja olin ihan WOHOU! kun tuntu lonkissa asti ihan erilaiselta liikkuminen. Lupailee siis ihan hyvää kunnon lenkkejä ajatellen!

   Toi lämpötilatekijäkin on totta, mutta kuten siinä köhisit, niin tälle kesälle se oli vähän huono perustelu olla lenkkeilemättä. :D Mutta sitä on turha murehtia enää, nyt on kesä ja lenkkeily houkuttelee, se on pääasia! :)

   Poista