perjantai 29. tammikuuta 2016

Oi, ystäväni rentouttava ja rauhallinen viikonloppu!

Tällä viikolla on joutunu aika ahkerasti viilailemaan ruokavaliota. Jo toista viikkoa oli jatkuvasti tunne väsymyksestä ja ihan vaan sellanen yleinen tunne aivan liian alhasista energiatasoista. Maalaisjärkimatematiikalla tulin siihen vinkeään lopputulokseen, että astetta kovempi treenitahti ja ennallaan pysynyt ruokavalio olivat vähän uuvuttava yhdistelmä.

Enemmän ruokaa ja enemmän unta ovat tehneet ihmeitä! Yleensä viikon loppua kohden sitä on enemmän uupunut työviikosta ja muusta askareesta, mutta mä oon vaan nostanu virtoja pitkin viikkoa. 8-10h unta joka yö ja reilusti enemmän rasvoja lautasella yhdistettynä kunnon treeneihin on saaneet homman raiteilleen ja nyt on taas kertakaikkisen loistava fiilis! Käytän edelleen iltasin melatoniinia apuna nukkumisen rytmittämiseen, koska iltaisin olisin kyllä erittäin luovalla tuulella ja keksisin vaikka mitä hommaa, mutta melatoniini kiskasee töpselin seinästä niin vakuuttavasti, että sitä saa äkkilähdön höyhensaarille.

Olen myös viettänyt jo monta viikkoa melko maidotonta elämää. Kuukauden aikana on syöty korkeintaan ihan muutama purkki rahkaa ja maitoa sellaisenaan lähinnä lorauksen verran teehen joskus. Lidlistä saatavia valmiita sellaisia isoja juustosiivuja on mennyt säännöllisemmin, koska näppäränä tyttönä keksin käyttää niitä uutena leivänkorvikkeena. Toiselle puolelle sitä muistilehtiön kokoista juustosiivua ladotaan perinteisiä voileipätäytteitä, taitetaan se toinen puoli päälle "taskuksi" ja tadaa, se on siinä! Mutta entiseen rahkan ja raejuuston mättämiseen nähden menee todella vähän maitotuotteita.

Viikonloppuna tullaan kyllä turvautumaan kermarahkaan ja pähkinöihin. Miksi? No koska mulla on vapaa viikonloppu. Siis ihan kokonainen viikonloppu ilman MITÄÄN ohjelmaa?! Onneksi kävi hillitön tuuri ja muistin, että tänä viikonloppuna järjestetään Espoossa potkunyrkkeilyn talvileiri, TÄNKKAAD! Niinpä lauantai ja sunnuntai tullaan viettämään iloisesti treenihommissa. Treenien välissä on reilun parin tunnin tauko ja olen todennut kermarahkan pähkinöiden kera toimivan hyvin. Saa pienessä muodossa paljon energiaa niin jaksaa, mutta ei tule väsymys ja ähky.

Lähdetäänpä siis taas ihmettelemään uusia näkökulmia, oppeja ja ideoita. Tämän illan osalta kello alkaa olla jo niin paljon, että taidan keittää perinteisen kupillisen teetä ja asetun koirien kanssa sohvalle katsomaan Rockya. :)


2 kommenttia:

  1. Nukkuminen tekee ihmiselle kyllä hyvää! Kummallista, miten sitä aina välillä unohtaa tuollaisen ihan perusjutun elämässä. Jotenkin tuntuu, että nykyisin tarvitsen myös enemmän unta kuin ennen. Vielä opiskeluaikoina olin ihan skarppi viiden tunnin unilla - ei enää puhettakaan! :D Tuntuu, että melkein tuo 9h taitaa olla mun tarvitsema määrä. Mukavaa viikonloppua ja kauniita unia! :)

    VastaaPoista