sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vähähiilihydraattisen uudenvuodenlupauksen tueksi

Urheilullisemman uuden elämän tueksi tarvitaan aina hyvä ruokavalio. Itsehän puhun vahvasti virallisia suosituksia reilusti vähähiilihydraattisemman ravinnon puolesta. Samoin pyrin suosimaan mahdollisimman vähän prosessoituja tuotteita. Tämähän siis karsii välittömästi pois esimerkiksi kaikki vähärasvaiset tuotteet, koska aina kun jostain otetaan jotain pois, niin jotain laitetaan tilalle.

Käytän nyt esimerkkinä kermoja havainnollistaakseni mitä tarkoitan.

Verrataan kahta ruokakermaa (22% ja 10 %) ja kaveriksi kuohukermaa:

  • 22% Ainesosat:
    Kerma*, muunnettu maissitärkkelys, stabilointiaineet (E471, E466). 

  • 10% Ainesosat:
    Kerma*, vesi, muunnettu maissi- ja tapiokatärkkelys.

  • Kuohukerma Ainesosat:
    Kerma*.
Laitan pointsit viimeiselle.

Monipuolisen VHH-ruokavalion toteuttamisesta on hirvittävästi tietoa tänä päivänä. Siinä viidakossa kannattaa lähteä kokeilemaan yhtä tapaa ja muokata uusien tietojen ja omien tuntemusten mukaan. Edelleen yhden selkeimmän ja helpoimman starttipaketin tarjoaa Karppaus.infon Ateriamatriisi, siinä on kaikki tärkein ja oleellisin, kaikki muu on sitten sitä hifistelyä ja hienosäätöä.

Aloittaa voi vaikkapa viljatuotteiden karsimisella. Leipä, pastatuotteet, puurot, murot ja sen semmoiset pois. Siinä on jo yksi valtavan iso muutos tyypilliseen suomalaiseen ruokavalioon ja pelkästään sillä tulee huomaamaan eron. Askel ja kokeilu kerrallaan, jos ei satu olemaan sellaista ihmistyyppiä, että pystyy laakista vetämään kaiken uusiksi. Tämmöselle hiilariaddiktille se tosin oli aikanaan ainoa vaihtoehto vetää täydestä vauhdista keula edellä seinään, mutta muitakin vaihtoehtoja on.

Kun ottaa mukaan reilusti avointa mieltä ja rekallisen kärsivällisyyttä kokeilla ja antaa keholleen aikaa niin hyvä tulee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti