keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Tätä päivää en uskonut näkeväni - valtava harppaus kohti toimivampaa kehoa!

Läskiblogissa on moneen otteeseen huudeltu sen oman kehon kuuntelun perään - oikeastaan jokaisessa asiassa. On se sitten ravintoon liittyvä kehon oire, psyykkinen oire tai yleinen väsymys. Tai oikeastaan mikä tahansa. Keho yrittää koko ajan kommunikoida ja kertoa, jos joku homma ei mene ihan niinkuin elokuvissa.

Eilen kuuntelin pitkästä aikaa, kun koko kroppa kirkui päästä varpaisiin, että nyt väsyttää. Ihan helvetisti väsyttää. Niinpä olin sängyssä ennen seitsemää illalla ja untenmailla ilmeisesti jo pitkälti ennen kahdeksaa, koska en ole herännyt kahdeksan aikoihin saapuneisiin tekstiviesteihin, joita puhelin on kirkunut yöpöydällä. Aamulla klo 6.30 heräsin niin täynnä virtaa, etten edes muistanut sellaisen olotilan olevan mahdollista! Yritin nukkua väkisin vielä vähän lisää, koska oli vapaapäivä, mutta mittarit oli täynnä, oli nukuttu tarpeeksi.

Siinä sängyssä lojutessani tunnustelin jo paikallaan itsestään ilmoittelevaa selkäkipua ja keksin, että tänään on se suuri päivä, TÄNÄÄN mä menen osteopaatille! Ystäväni Google auttoi etsinnöissä ja ennen kahdeksaa aamulla eräs osteopaatti vastasi tekstiviestiini soittamalla ja varattiin aika tälle samalle päivälle klo 10.30. HURRAA! Aletaan nyt sitten kuuntelemaan ihan tosissaan, kun kerran jo alotettiinkin.

Mitä se osteopatia sitten oikein on? Olen nähnyt mitä se on koirien kanssa. Raajojen vääntelyä ja pyörittelyä, lihasten "hieromista", venyttelyä ja avaamista, liikeratojen tutkimista ja sen semmoista aika monipuolista venkulointia. Aika samanlaista se oli sitten tälleen ihmisellekin toteutettuna. Ensin juteltiin taustatietoja ja seisaaltaan piti taivutella eteen ja taakse ja sivuille ja kiertää yläkroppaa ja sen semmoista. Itse hoito oli sitten hyvin pitkälti samaa kuin koirilla olin nähnyt tehtävän.

Olen aivan turhaan sanonut olevani aivan rikki - mussa ei ollut juuri mitään vikaa! Ainoastaan sellanen pieni tekijä, että käytännössä mikään osa tai raaja ei ole tai toimi niin kuin sen pitäisi olla tai toimia. Ihan siis semmosia pikkujuttuja! Nilkkojen ja polvien osalta osteopaatti kysyi, onko kenties ollu joskus ongelmia - CHECK! Olkapäistä osteopaatti kysyi, onko kenties ollu joskus ongelmia - CHECK! Mites päänsärkyjä, kun on toi kallonpohja aika jumissa - CHECK! Lonkankoukistajien kireys nyt tiedettiinkin, mutta sen lisäksi myös lantio on vinossa sillä seudulla. Ja alaselän kivut johtuvat yrityksestä kompensoida heikosti liikkuvaa rintarankaa.

Kaikenlaisen venkoilun, painelun, pyörittelyn. hieromisen, runnomisen, vääntelyn, kiskomisen, ravistelun ja sen sellaisen jälkeen mut vedettiin solmuun ja pyydettiin vetämään syvään henkeä ja puhaltamaan keuhkot sen jälkeen tyhjäksi. Mä niin tiesin mitä nyt tehdään ja tätä oli odotettu! KRUNTS! RIKS! RAKS! POKS! KRÄTS! Silleen se selkäranka sanoo, kun se pistetään elämään. Rutistelun jälkeen noustiin taas seisomaan ja katsottiin samat liikkumiset kuin alussakin. Eteen pystyi taipumaan pidemmälle ja kierrot kääntyivät enemmän ja rennommin.

Jostain syystä yli kymmenen vuotta vaivanneita selkävaivoja ei pystytä karkottamaan ja hoitamaan yhdellä hoitokerralla. TÄH?! Mulla kesti monta vuotta saada edes tämä yksi käynti aikaiseksi ja nyt pitäis heti parin viikon sisään suoriutua uudelleen?! On tämäkin ihme hommaa. ;)

Vaikka ihmeitä ei luvattu heti ensimmäisellä kerralla, niin tunnen eron välittömästi. Toki tiedostan sen, että keho on ollut tuhannen kierossa jo niin monta vuotta, että on yksinkertasesti pakko mennä uudelleen hoidettavaksi ja alkuun suositeltiin tiehämpää tahtia muutaman kerran ajan ja sitten säännöllisesti esimerkiksi kuukausittain. Muuten solmuun mennyt kroppa hakee itsensä vaan takaisin siihen samaan solmuun ja sitten ollaan taas pulassa.

Rakkaan selkäni nimeen lupaan ja vannon, että otan tämän tavaksi. Koska jos nyt kipujen välttäminen ole riittävä syy, niin olkoot sitten se, etten mä pysty tatamilla ikinä käyttämään tätä kroppaa tarpeeksi hyvin, jos selkä ei toimi alkuunkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti