maanantai 11. huhtikuuta 2016

Esittelyssä vakioaamupala

Tässä eräänä aamuna nappasin kuvan mulle tätä nykyä varsin tyypillisestä aamupalasta. Jo oikeastaan todella monen kuukauden ajan aamu on alkanut munakokkelilla. Kulhossa sekaisin vikkelästi vatkatut kananmunat, loraus kermaa ja ripaus suolaa paistettuna reilussa kookosöljyssä tai voissa. HEEEELOU! Se on niin hyvää, että en tosiaan kaikkien näiden kuukausienkaan jälkeen ole kyllästynyt siihen! <3

Kaveriksi pieni kulhollinen sekä liotettuja että liottamattomia siemeniä marjoilla ja lorauksella kermaa kruunaavat koko setin. Tällä jaksaa pitkälle päivään, pitää loistavasti nälkää ja vatsa tykkää. Ja mä tykkään. NAM! Tuopillista vettä ja kourallista lisäravinteita unohtamatta.


P.S. Aamupala ei ole pakollinen, kuten virallisterveellinen taho sitkeästi julistaa. Älä syö heti aamusta, jos ei maistu. Syö sitten kun tulee nälkä, kunhan syöt kunnolla. Ne jutut voi unohtaa siitä "edes jogurtin" tai "edes hedelmän" syömisestä. Turha singota verensokeria taivaisiin heti aamusta. Sen sijaan vettä olisi hyvä juoda, jotta lähtee kroppa käyntiin.

3 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvältä! Tuli mieleen, tuossa blogisi aikaisempia päivityksiä tutkaillessani, sellainen kysymys, että miten ruokavaliosi on muuttunut / onko muuttunut siitä mistä lähdit liikkeelle silloin aloitellessasi vhh -ruokavaliota, blogisi alussa? :) Ja riittääkö todellakin 3 ateriaa päivässä pitämään ihmisen kylläisenä ja virkeänä koko päivän? O.o Itsekkin vhh:ta noudattelen, joskin syön ruhtinaalliset 4 kertaa päivässä, ja maidotonta sekä gluteenitonta (kokeilun vuoksi), mutta kuitenkin. Eli ihan mielenkiinnosta aihetta kohtaan kyselen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se ON hyvää! <3

   Ihan hyvä kysymys ja olinkin jo viikonloppuna pohdiskellut aiheen ympärille rakentuvaa kirjotusta. Saatan siis kirjotella laajemminkin aiheesta tässä lähiaikoina. Ehkä radikaalein muutos on yksinkertasempaan suuntaan. Etenkin tälleen kiireisen yhden hengen taloudessa (ja ilman tiskikonetta..) ei jaksa alkaa enää kikkailemaan ja kokeilemaan mitään uusia hienoja ruokia. Oon aika juurtunu niihin tiettyihin muutamiin mitä tulee syötyä päivästä toiseen, mutta niillä on vointi pysynyt loistavana ja jostain hiton kummallisesta syystä en vaan kyllästy. :D

   Mulla se kolme ateriaa riittää, lepopäivinä jolloin en liiku voi olla että syön vaan kaksikin kertaa, koska ei vaan yksinkertaisesti tule nälkä. Virkeänä se ei pidä jos A. aterialla ei ole tarpeeksi kaloreita ja B. ateriaväli venyy liian pitkäksi. Jos syön aamupalan (ton kananmunasetin, kermarahka ei toimi yhtä pitkälle) klo 7 niin ruoka maistuu joskus 12-14 välillä ilman heikotusta tai kiljuvaa nälkää. Tankkaan siis aina reilusti rasvoja jokaisella aterialla, etenkin tätä nykyä varsin vähän hiilareita ja ilman laskemista arvioisin proteiineja tulevan jonkun verran yläkanttiin.

   Sitten taas tänään söin klo 6 siemeniä ja kermarahkaa, työkuvioiden takia pääsin syömään vasta klo 14 jälkeen ja siinä kohti olo ja mieliala oli sitä luokkaa, että olisin luultavasti kuristanut jonkun viattoman vastaantulijan. :D Mutta siinäkään kohti ei tule mieleenkään napata matkalta "jotain" vaan haluan todella sitten mennä kotiin tekemään sen oikean "ruoan" ja syödä kerralla kunnolla.

   Joskus myös mun päivärytmiin sopi paremmin neljä ateriaa. Nyt se kolme on ollut aika hyvä, mutta vaihtelee päivästä riippuen. Pari edellistä viikonloppua on menny vaan syömiseen, niin tuntuu että oon syöny ainakin kymmenen kertaa päivässä sillon. ;) Rennosti vaan ja nimenomaan sitä omaa juttua hakien!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista