sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Pyöräilykausi avattu! Tiedossa työmatkapyöräilyä?

Ihan nyt rehellinen ollakseni en olis uskonut tän todella tapahtuvan, mutta eilen sain kaivettua fillarin talvisäilöstä, laitettua kuntoon ja käytiin ensimmäinen lenkkikin ajamassa koirien kanssa. Voi miten se olikin kivaa!

Ainoa haaste tuli siinä, että tuolla metsässä ei ehkä ole ihan optimaaliset ajo-olosuhteet kapeille renkaille. Pyöräni offroad-ominaisuudet ei nyt mahdollisesti olleet ihan omiaan mudassa, loskassa ja jäällä rämpimiselle. Kyllä tolla reissulla taidettiin kuluttaa enemmän jarrupaloja kuin kaloreita, sen verran oli jännittävät olosuhteet. Koirilla sen sijaan oli todella hauskaa, kun saivat vihdoinkin oikeasti juosta eikä vain odotella mua.

Viikolla tuli äitin kanssa puhetta hyötyliikunnan vähäisestä määrästä. Miten autollisuus tekee laiskaksi ja lähikauppaankin sitä tulee mentyä autolla. Ihan jo senkin takia, kun mukamas on aina niin helvetin kiire ja kaikki pitää tehdä hetijustnytvälittömästinopeestivauhdilla. Mulla on polkupyörä, jolla pääsee niin lujaa, että tukka lähtee päästä ja työmatka vain 9km. Ja kuljen sen matkan autolla. TÄH?! Ajallisesti tommonen yhdeksän kilsaa ei ole hyvällä fillarilla sotkettuna juuri mitään. Etenkin kun koko matka on vielä aika tasaista, ei mitään erityisen jyrkkiä mäkiä tai muutakaan haasteellista. Pelkkää asfaltoitua suoraa tietä.

Joten, pyörä on elvytetty käyttöön ja koeajossa edelleen loistavaksi todettu. Korkeintaan aamuinen kaatosade saa luvan toimia esteenä pyöräilylle, vaikka tekosyitä keksisinkin vaikka kuinka. Katsotaan huomenna kuinka käy, kun pitäisi ennen kuutta aamulla lähteä polkemaan. ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti