tiistai 19. heinäkuuta 2016

Siis mikä hiton Pokémon GO?!

Mulla meinas mennä viime viikolla koiran lisäksi vati ihan totaalisesti jumiin Pokémon -henkisten julkaisujen tiimoilta. En tajunnut alkuunkaan mikä helvetti tää joka suunnassa meuhkattu Pokémon GO oikein on. Riitti, että yksi tuntemani ihminen sen oli itselleen ladannut niin tää kaikkien villitysten välitön orja kirmasi lataamaan sen omaankin luuriinsa.

Ainakin mun aikaan kakarana Pokémonit oli ihan älyttömän kova juttu. Oli keräilykortit, telkkariohjelma ja tottakai Game Boy - ja siihen tietysti levoton määrä Pokémon-pelejä. Joskus taidettiin ottaa serkkupojan kanssa ihan nyrkkitappelu tai parikin keräilykortteihin liittyneissä epäselvyyksissä. Ei ollu meinaan mikään ihan leikin asia se!

Nyt joku sekakäyttäjä keksi jatkoa tälle systeemille ja niin poksahti luureihin Pokémon GO. Kyseinen peli siis sotkee virtuaalimaailman sujuvasti todellisuuteen sillä puhelimen paikantimen avulla pelihahmo liikkuu todellisia karttoja käyttävässä maailmassa ruudulla. Kyllä, siis peli jonka pelaaminen kotisohvalta käsin ei johda käytännössä yhtään mihinkään vaan edelleenkin KYLLÄ, pitää mennä - jesjesjesjesjes!! - ULOS! Ihan ikiomaa ruhoa käyttäen pitää liikkua ulkona jotta homma etenee. Hui-kee-ta! Pidin koko hommaa meinaan ensin ihan järjettömänä kunnes tajusin sen mahdollisuudet.

Jengihän istuu tänä päivänä joka tapauksessa koneen tai luurin ääressä aamusta iltaan. Kyseistä peliä voidaan dissata ihan kaikessa rauhassa, mutta jos se saakin oikeasti porukkaa ylös sohvalta ja kimpoilemaan ulkoilmaan niin onhan siinä sillon merkittävästi jotain hyvääkin! Ideana on kerätä erilaisia Pokémon-hahmoja, etsiä PokéStop-paikkoja joista saat lisää pokepalloja Pokémonien metsästämiseen ja kaikkea muuta roinaa. Sitten kun olet tarpeeksi mestari niin kartasta löytyy myös saleja joissa pääsee toisten käyttäjien kanssa mittailemaan Pokémoniensa tappelutaitoja. Siis miten siistiä?! HÄ?!

Esimerkiksi tollaselta PokéStopilta voi saada mysteerimunan (ei, sille ei ole korrektimpaa sanaa nyt tähän hätään..), joka aukeaa vasta tietyn matkan kulkemisen jälkeen, kuten 2km tai 5km. Ja ainakaan mun puhelimessa ei hyödytä pitää peliä päällä autolla liikkuessa sillä ilmeisesti se tunnistaa liian korkean nopeuden eikä Pokémoneja enää löydy eikä tapahdu mitään muutakaan kivaa. Jalkaisin liikkuessa sen sijaan tupsahtelee kaikkea ohjelmaa nenän eteen koko ajan ja mun ensimmäisestä mysteerimunasta tupsahti vanha kunnon Pikachu!

On totta, että mä taidan olla vähän liian vanha tähän hommaan, mutta esimerkiksi tämän päivän junnuja ajatellen tää on ihan huikea juttu. Toki varmasti jotkut lapsukaiset eri ikäluokista saadaan pakotettua ulos ja etenkin ilman puhelimia, mutta sille mahdottomalle someaddiktoituneelle junnuosastolle tää on hyvä juttu. Koska jos ne luurit nyt joka tapauksessa on siinä naamassa kiinni niin jos samaan tuskaan tulee otettua askel jos toinenkin ulkoilmassa niin se on aika pieni paha. Ja ihmiset nykyisin missaa busseja, kävelee autojen alle ja törmäilee toisiinsa muutenkin - koska ne luurit on olleet huomion keskipisteenä jo aika kauan. Navigaattoreista nyt puhumattakaan.

Ei tää nyt ehkä ole se suositeltavin tapa toteuttaa liikuntaa, mutta jos ei ole mitään muutakaan niin Pokémon GO aktivoi sentään vähän ja monelle lapselle ja nuorelle se on noin 100% enemmän kuin aikaisemmin. Läskiblogi antaa siis peukun tälle pelille! Oltiin meinaan koirien kanssa tuplasti kauemmin ulkona kuin normaalisti, ihan vaan koska kartta näytti kohteita pidemmältä ja kotiin päin johtavan tien sijaan kierrettiinkin pari pykälää kauempaa. ;)

Mua tosin hävetti ja nauratti aivan helvetisti, kun vastaan käveli toisia pelaajia ja vaihdettiin hyvin tietäväisiä katseita. Yks mimmi käveli vastaan ja repesi nauramaan ihan ääneen. Ei puhuttu sanaakaan koko kohtauksen aikana, kunhan vaan naurettiin ihan urpona molemmilla luurit kädessä. Ja Gymeillä ja PokéStopeilla oli ruuhkaa. Oli vaikee pitää naamaa peruslukemilla kun porukka pyöri ympyrää pitkin puistoa etsimässä jotain ja mielellään liikuttiin laumoittain. Aivan sairaan koomista - pelkästään hyvällä tavalla!

Ja loppuun vielä Aamulehden kolumni: Antaa kaikkien nauttia liikkumisesta - Myös Pokémoniin hurahtaneiden.

Liikkumisen iloa, toverit, tavalla tai toisella! ;)

Kuva, jonka Jonna Räisänen (@jonnavain) julkaisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti