tiistai 13. joulukuuta 2016

Luukku 13: Ilmaisen potkunyrkkeilyn peruskurssin ARVONTA!! ♥ Mitä on potkunyrkkeily ja kenelle se sopii?

Kuten sanottua, niin nätisti pyytämällä myös Läskiblogi sai arvottavaksi yhden ilmaisen pääsyn tammikuussa alkavalle potkunyrkkeilyn peruskurssille!! Joten siis hopi hopi nyt äkkiä tykkäämään arvontakuvasta Läskiblogin Facebook-sivulla (facebook.com/teamkonna), niin pääset osallistumaan ilmaisen kurssin arvontaan. Peruskurssille osallistuakseen ei tarvitse olla minkäänlaista kamppailulaji- tai urheilutaustaa eikä omistaa mitään välineitä!Mitä potkunyrkkeily on ja kenelle se sopii?

Potkunyrkkeilyn nimestä voi jo aika pitkälle päätellä mistä on kyse. Kyllä, aivan oikein, siinä sekä lyödään että potkitaan. Valtaosa lajin parissa puuhastelevista tekee sitä ihan harrastepohjalta kuntoilumielessä ja varsin pienehkö prosentti on kilpaillut tai pyrkii kilpailemaan. Ei siis tarvitse murehtia joutuvansa jonain päivänä vasten tahtoaan kehään ottelemaan!

Lajiharjoittelu pyritään aina toteuttamaan mahdollisimman turvallisesti. Tekniikkatreeneissä käytetään tyypillisesti nyrkkeilyhanskoja (ja niiden kaverina usein käsisiteitä ranteita tukemaan), säärisuojia ja hammassuojia sekä jotenkin yllättäen miehet varsin innokkaasti hankkivat pian myös alasuojat - jännä juttu! Sparratessa (= ottelunomaista harjoittelua) lisäksi käytetään nyrkkeilykypärää sekä sparratessa myös naiset monesti käyttävät lisäksi alasuojia sekä rintasuojaa.

Treeni rakentuu karkeasti tyypillisesti alkulämmittelystä, määrältään vaihtelevasta tekniikkaosuudesta ja loppujumpasta. Tehoja pystyy säätelemään todella hyvin oman kunnon mukaan ja treenin tehokkuus kehittyy sekä paranee merkittävästi taitojen karttuessa, kun saa itsestään myös teknisesti enemmän irti. Allekirjoittanut on paukutellut yli 200 maksimisykkeitä rikki, kun oikein on innostuttu mäiskimään.

Sparraaminen on vapaaehtoista ja sitä toteutetaan meidän porukassa aina "heikomman" ehdoilla. Sparrata voi myös kokonaan ilman pääkontaktia, eli osumia päähän. Sparrissa ei ole tarkoitus murjoa kaveria paskaksi, koska se ei palvele ketään ja pahimmillaan kamppailija voi alkaa pelkäämään osumia ja sitähän emme missään nimessä tahdo. Tuusula Fighter Clubilla on erikseen otteluharjoitukset, eli tekniikkatreeneissä ei sparrata. Kontaktilajissa on aina riskinsä ja välillä tekevälle sattuu, mutta itse olen välttynyt suuremmilta vammoilta, vaikka aika kovaakin on tullut treenejä kiskottua. Lähinnä on kerätty mustelmia ja pari kertaa on huulesta tullut verta - ja silloinkin olen itse lyönyt itseäni naamaan.

Itsehän olen entinen liikunnanvihaaja enkä olis voinu ikimaailmassa uskoa innostuvani jostain lajista näin paljon! Kahdessa vuodessa nälkä tähän hommaan on vaan yltynyt ja haluan kehittää itseäni ihan valtavalla vimmalla. Syksy ja talvi on harmillisesti jäänyt treenien osalta hyvin köyhäksi kaikenlaisten kiireiden takia, mutta heti vuodenvaihteen jälkeen kyllä alkaa semmonen pankin räjäytys ettei mitään rajaa! Niin ja hei, mähän olen mukana ohjaamassa peruskurssia, parasta! ♥

Ja jos kickboxing tuntuu liian hurjalta hommalta, niin meillähän on TFC:llä myös erittäin tasokasta kuntonyrkkeilyä! Mutta suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan kamppailulajien ihmeellistä maailmaa, jos tää homma on yhtään sellanen omalta tuntuva juttu niin se kyllä vie aivan satavarmasti mennessään. Meillä on ihan todella huikee treeniporukka, motivoituneet ohjaajat ja takuuvarmasti tehokasta treeniä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti