torstai 6. huhtikuuta 2017

Ensikertalaisena hierojalla - Spa-tunnelmasta ei tietoakaan

Voitin muutama viikko sitten Facebook-arvonnasta 45min hieronnan tohon naapuriin oman kylän yrittäjälle. Itsehän en ole käynyt hierojalla ikinä. Siis en kertaakaan koko elämäni aikana. Vuosi sitten kävin pari kertaa osteopaatilla, kun selkäkivut kävivät niin helvetillisiksi, ettei pystynyt enää sen paremmin lyömään kuin potkimaankaan. Osteopaatti runnoi selkää riittävän hyvin ruotuun, että sain sen jälkeen itse pidettyä mm. rullailemalla kivut siedettävällä ja jopa lähes huomaamattomalla tasolla.
No nyt sitten menin kokemaan tämän hierontapuolen lähes pakotetusti, koska olisi kurjaa hukata moinen mahdollisuus. Oli se ihana visio Spa -tyyppisestä ympäristöstä leijalevine tuoksuineen ja  kynttilöineen, se rauhallinen tunnelma ja valkoisiin pukeutunut tyyneyttä hohkaava lempeä hieroja valmiina ottamaan rentouttavaan huomaansa.

Ei sitten sinne päinkään.

Tilat olivat ennestään tuttuja, kun ovat saman katon alla MyMou Hair&Beautyn kanssa, mutta vastassa oli hevimusiikkia eikä tää kaveri itsekään nyt ihan mihinkään sisar hento valkoisen kaapuun ollut kietoutunut. Se aistikas ja hillitty visio särkyi aika vauhdilla, mutta voi hitto miten oli mun makuun sopiva fiilis ihan heti alkuunsa! Kaikista uusista tilanteista ja ihmisistä ahdistuvalle kohtaaminen oli jo lähtökohtaisesti poikkeuksellisen helppo.

Kävi hyvin nopeasti ilmi, että mä en ole yhtään sen vähempää kierossa kuin vuosi sitten. Mun käskettiin taas seisten venkoilla eri suuntiin, että saatiin tehtyä se kilometrin pituinen lista kaikesta mikä on jotenkin vähän..vinksallaan. Muun muassa lantio on yhä edelleen kierossa, yläselkä on edelleen liian suora (mutta lajin ansiosta olkapäät silti kummallisesti edessä), selästä SI-nivel vasemmalta puolelta ei elä juuri lainkaan eikä noista lonkankoukistajista tai takareisistä nyt tarvi puhuakaan ja ihan nyt muutamasta muustakaan jutusta. Mut hei, olkapäät liikku ihan hyvin!

Miten sitten se Spa-tyylinen rentouttava hieronta? HAAHAHA! Johannes Koskela ei tuntunut olevan pelkästään ammattitaitoinen kehon fyysisessä käsittelyssä vaan mulle tuli fiilis, että kaveri on myös hyvä ihmisten kanssa. Mulla oli läpi koko episodin tosi rento ja mukava olo, nauroin ahkerasti ja pari kertaa vähän kireämmässä kohdassa saatoin hiljaa kuiskaten lipsauttaa kirosanan. Tai pari. Mutta se oli vahinko, koska kuten tiedämme, minä en kiroile. Kyllä se sano, että saa kertoa jos tuntuu ikävältä. Höpö höpö, oikoseks vaan.

Valtaosin noiden kipeiden kohtien käsittely oli siedettävää, jopa mukavaa, mutta pidin myös siitä, että Koskela uskalsi tuottaa kipuakin. Koska nyt ihan tosi, mä tiesin kyllä miten kierossa tää ruho on ja tiesin oikein hyvin, että näin monen vuoden ajan oikein huolella vaalitut ongelmat ei silittämällä aukea. Hieronnassa käyneille varmaan se hartiasta kaksin käsin otettava puristusote on tuttu? Se mikä tuntuu sammuttavan valot päästä? Nyt se on mullekin tuttu. Sen asian voi kuulemma hoitaa mukavasti tai nopeasti. Mua ilahdutti, että se hoidettiin nopeasti. Pieni hetki tuskaa ja sitten tuli varsin letkeä olo, siis sitä kuuluisaa hyvää kipua! Sain erilaisia ennakkovaroituksia kuten "tää voi tuntua nyt vähän ikävältä" ja sitten lapojen välissä oli kohta jonka työstämiseen sain ilmoituksen "nyt vaan koitat kestää".

Eniten vaivaaviin selkäkipuihin sain välittömän helpotuksen. Mua kiskottiin taas ihan ihme solmuihin ja väänneltiin ja vatvottiin. Ei harmainta aavistusta, mitä siinä tapahtu, mutta se toimi. Tiesin kyllä senkin, että lopullista iloa siitä ei saatu, koska nää ongelmat on ollu niin tolkuttoman kauan ja kieroon vetäviä ongelmakohtia niin paljon, että vaivat palaa. Mutta pari päivää sain olla lähes kivuttomalla selällä, olihan meinaan luksusta! Ymmärsin ihan laakista minkä takia ihmiset haluaa ja minkä takia pitää käydä hierojalla. Mulle se motivaattori on laji. Kyllä näiden kipujen kanssa eläisi arkea, mutta kun haluan pystyä lyömään ja potkimaan ihan elukkana, niin tätä työvälinettä täytyis välillä huoltaakin.

Tuli siis tommonen arvontavoitto ihan varsin tarpeeseen. Ja voin kertoa, ettei ole mistään markkinointikuviosta nyt kyse, vaan aion itse palata hierontapöydälle ihan täysin maksavana asiakkaana. Eihän mulla tietenkään ole vertauskohtia, mutta sain itse palvelusta todella monipuolisesti ammattitaitoisen käsityksen ja tuntuman, puhumattakaan siitä miten äärimmäisen mukava persoona Johannes Koskela itse on. Kokemus oli äärimmäisen miellyttävä ja todella lämmin suositus lähtee kyllä siihen suuntaan, kyllä Hyrylässä osataan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti