perjantai 7. heinäkuuta 2017

VAIN puoli kiloa päivässä?!

En voi olla ainoa jonka päässä soi elävästi se rallatus "puoli kiloa päivässä" ja siitäkös me kaikki muistamme kuinka paljon vihanneksia ja hedelmiä pitäisi syödä päivässä. Sama ralli soi mun päässä joka ikinen aamu, kun teen aamupalaa. Riippumatta siitä meneekö se blenderin kautta vai ei.

Googlasin aihetta ja eteen osui MeNaisten kannustava artikkeli siitä miten saada se puoli kiloa kasviksia ahdettua kurkusta alas. Mulla jäi haarukka puolimatkaan kohti suuta, kun juttu alkoi ohjeella "Lisää punajuurta kakkuun--" niinku..mitä? Nimitän itse toteuttamaani ruokavaliota VHH-tyyppiseksi (vähähiilihydraattinen) ja koko tämän neljä vuotta olen sujuvasti kuunnellut sitä miten tällä ruokavaliolla käytännössä tappaa itsensä. Kuolen sydänkohtaukseen ennen kolmekymppisiäni ja verisuonet räjähtää ja kolesteroli pursuaa korvista. Koska ketään ei tietenkään kiinnosta kuulla miten se todellisuudessa on vaikuttanut muhun. Tai edes siitä miten oma ruokavalioni oikeastaan koostuu.

Karu fakta kun on, että en ole koskaan ennen elämäni aikana syönyt niin paljon kasviksia ja marjoja kuin nyt tällä hengenvaarallisella ruokavaliollani. Monen korvaan viljojen (leipä, puurot, pastat, jne.), riisin, perunan ja maitotuotteiden pois jättäminen tai radikaali vähentäminen on itsemurha. Etenkin urheilevalle ihmiselle. Josta muuten yhä edelleen kuulen jatkuvasti. "Ei jaksa urheilla ilman hiilihydraattia" no perkele A. kuka tässä on nollahiilareilla syönytkään ja B. miten olis vaikka rasva. Anyhow. Jatketaan.

Näin se tapahtuu:
Kun kaiken sen arkiruokavaliosta poistetun hötön tilalle otetaan kasviksia (sekä tottakai rasvaa, poistetun hiilihydraatin tilalle tarvitaan rasvaa, tässä liian moni menee metsään!), niin puoli kiloa päivässä on oikeesti vitsi. Syön itse päivän rytmistä ja rasituksesta riippuen 2-4 ateriaa päivän aikana ja kahden ensimmäisen jälkeen on se puoli kiloa rikottu heittämällä. Voisin muuten punnita todellisen päivän kokonaissaannin, mutta kun olen niin tajuttoman laiska, etten taida jaksaa. Paljon niitä menee joka tapauksessa. Paljon.

Sen verran siihen rallatukseen korjaisin, että hedelmien sijaan vedettäisiin kasviksia ja MARJOJA vähintään sen puoli kiloa päivässä. Vältytään turhalta sokerilta ja etenkin kotimaiset marjat on superfoodia alusta loppuun. Ja ihan sikahyvää. ♥

Aamupala. Kylkeen vielä pieni mustikkasmoothie ni jo on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti